Cetatea Oradea
DUPĂ ÎNCĂ UN AN DE INVESTIȚII REGIO, CETATEA ORADEA RENAȘTE

Municipalitatea orădeană, prin Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională şi echipa de management de proiect a organizat azi, 19 decembrie 2013, în Centrul de Afaceri Non Profit - Corp C din Cetatea Oradea, o conferinţă de presă în cadrul căreia s-a prezentat stadiul execuţiei de lucrări pentru proiectele „Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în Circuitul Turistic - Cetatea Oradea Complex Cultural Turistic European - Etapa I"

 

Sursa: www.oradea.ro PDF

 
Cetatea Oradea, tot mai aproape de renaştere cu fonduri REGIO

Municipalitatea orădeană, prin Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională şi echipa de management de proiect a organizat azi, 19 decembrie 2013, în Centrul de Afaceri Non Profit – Corp C din Cetatea Oradea, o conferinţă de presă în cadrul căreia s-a prezentat stadiul execuţiei de lucrări pentru proiectele „Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în Circuitul Turistic – Cetatea Oradea Complex Cultural Turistic European – Etapa I”

 

Sursa: www.cristv.ro PDF

 
Dupa inca un an de investitii REGIO, Cetatea Oradea renaste
Municipalitatea oradeana, prin Directia de Management Proiecte cu Finantare Internationala si echipa de management de proiect a organizat azi, 19 decembrie 2013, in Centrul de Afaceri Non Profit - Corp C din Cetatea Oradea, o conferinta de presa in cadrul careia s-a prezentat stadiul executiei de lucrari pentru proiectele „Revitalizarea Cetatii Oradea in vederea introducerii in Circuitul Turistic - Cetatea Oradea Complex Cultural Turistic European - Etapa I"

 

Sursa: www.oradea-online.ro

 

 
Premieră! Cetatea Oradea are pentru prima dată reţele de apă şi canalizare

Cetatea începe să redevină locuibilă. "Pentru prima dată de la construcţie, Cetatea Oradea are o reţea de utilităţi completă care să îi satisfacă consumul şi nu improvizaţii", a declarat Dumitru Sim, manager de proiect, joi în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

 
În Cetatea Oradea, asediul utilajelor va fi ridicat în 2015 - Lucrări în grafic
Lucrări ample şi termene fixate pentru unul dintre simbolurile oraşului. Până în iunie 2015, Cetatea Oradea va fi "eliberată" de sub asediul utilajelor şi muncitorilor care, în ultimii ani, au desfăşurat aici o amplă operaţiune de reabilitare şi modernizare a construcţiei medievale.

 

Sursa: www.crisana.ro

 
Meșteșuguri și mâncăruri medievale în Cetatea din Oradea
Mâncare și vin medieval în Cetatea Oradea. Se va întâmpla pe Strada Breslelor, amenajată în interiorul fortăreței, care va găzdui și un Centru de Gastronomie Tradițională. Va fi doar unul dintre punctele de atracţie ale cetăţii, care se află într-un amplu proces de restaurare.

 

Sursa: www.digi24.ro

 
Reabilitarea cetăţii medievale fortificate de la Oradea se încheie anul viitor

Cetatea medievală din Oradea îşi recapătă strălucirea de altădată. Ajunsă o ruină, după ce garnizoana militară a abandonat-o, imediat după 1989, acum, fosta fortificaţie medievală este în proces de restaurare. Lucrările se vor încheia anul viitor, iar cetatea va fi deschisă publicului şi va deveni un obiectiv turistic de interes european.

Sursa: stiri.tvr.ro

 

 
REGIO finanteaza refacerea picturilor murale din Corpul I al Cetatii Oradea
În şapte dintre sălile etajului şi în trei încăperi de la parterul Corpului I, din Cetatea Oradea, cercetările de parament au identificat picture murale decorative, realizate cu şablonul. Ele a fost executate undeva, conform evaluării specialiştilor, pe la jumătatea secolului al XIX-lea. În unele cazuri au fost surprinse straturi succesive decorate cu benzi şi cu motive florale şi geometrice repetitive, ce sunt cu siguranţă mai vechi.

 

Sursa: www.cristv.ro

 
Artă decorativă din secolul XIX - Picturi murale restaurate în Cetate
În timpul lucrărilor efectuate la Corpul I al Cetăţii Oradea, au fost identificate mai multe picturi murale decorative, realizate cu şablonul, care datează de la jumătatea secolului al XIX-lea. Acestea vor fi restaurate în perioada următoare. Specialiştii istorici de artă susţin că, din nefericire pentru Oradea şi judeţul Bihor, ele nu s-au păstrat decât în Cetatea Oradea, în Corpul I, viitorul Consorţiu Cultural.

 

Sursa: crisana.ro

 
RESTAURAREA PICTURILOR MURALE DIN CORPUL I AL CETĂŢII ORADEA
În şapte dintre sălile etajului şi în trei încăperi de la parterul Corpului I din Cetatea Oradea, cercetările de parament au identificat picturi murale decorative, realizate cu şablonul. Ele a fost executate, conform evaluării specialiştilor, undeva pe la jumătatea secolului al XIX-lea. În unele cazuri au fost surprinse straturi succesive decorate cu benzi şi cu motive florale şi geometrice repetitive, ce sunt cu siguranţă mai vechi.

 

Sursa: www.oradea.ro

 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 17
Panorame 3D - Cetatea OradeaGalerie Foto Cetatea Oradea