Cetatea Oradea
Cetatea Oradea e ca noua, in procent de 70%!

În conferința de presă susținută astăzi, 18 Iunie 2014, a fost prezentat stadiul lucrărilor de reabilitare a Cetății Oradea, derulate prin proiectele „Revitalizarea cetăţii Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic : Cetatea Oradea, complex turistic european – etapa I ” şi „Reabilitarea şi refuncţionalizarea Corpurilor B, C, D ŞI E din Cetatea Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic. Cetatea Oradea, Centru Multicultural si Multiconfesional – etapa II.

Sursa: www.evenimenteoradea.ro

 

 
Vocile Bihorului – Interviu privind lucrarile la Cetatea Oradea

La emisiunea Vocile Bihorului din data de 18 Iunie 2014 au fost invitati sa discute despre stadiul lucrarilor din cetate doua dintre persoanele responsabile implicate in proiect respectiv: Dumitru Noane, administratorul Cetatii Oradea si Dumitru Sim, managerul de proiect.

Vizionati Vocile Bihorului - 18.06.2014

 
Cetatea Oradea renaşte. Fortăreaţa se deschide vizitatorilor peste un an

Începută în urmă cu patru ani, restaurarea şi reabilitarea Cetăţii Oradea se apropie de final. Autorităţile promit că peste un an utilajele şi muncitorii vor elibera locul, iar fortăreaţa va intra în circuitul turistic al oraşului, promit autorităţile locale.

Sursa: www.digi24.ro

 

 
Reportaj Digi 24 – Reparatiile cetatii Oradea aproape finalizate.

Din 2015 portile cetatii Oradea vor fi deschise tuturor vizitatorilor si turistilor. Administratia locala afirma ca lucrarile sunt aproape finalizate iar daca totul decurge conform planului Cetatea va fi deschisa circuitului turistic din vara anului 2015.

Reportajul Digi24.

 
Lucrările la Cetatea Oradea sunt finalizate în proporţie de 70%

Scopul general al celor două proiecte finanţate din fonduri REGIO este acela de a introduce în circuitul turistic naţional, regional şi internaţional Cetatea Oradea ca un centru regional reprezentativ de patrimoniu cultural şi turism.

Sursa: www.citynews.ro

 

 
Cetatea Oradea renaşte de sub schele - A mai rămas un an

Cu un an înainte de predarea la cheie a investiţiilor derulate în ultimii patru ani în Cetatea Oradea, farmecul acestui obiectiv turistic începe să se dezvăluie imediat ce ai intrat pe vechea poartă medievală.

Sursa: www.crisana.ro

Sursa 2: www.oradea-online.ro

 

 
În Cetatea Oradea au fost descoperite ruine de catedrală și de biserică (VIDEO/FOTO)

Obligatorii în cazul implementării de proiecte cu finanțare europeană, conferințele de presă în care Municipalitatea a prezentat stadiul derulării lucrărilor din Cetatea Oradea au folosit mereu la oferirea unei imagini cu privire la cum va arăta obiectivul de la care se așteaptă să atragă numeroși turiști.

Sursa: www.bihorstiri.ro

 

 
Catedrala gotică din Cetate, revelată sub Palatul Princiar

Proiectul de reabilitare a Cetăţii, ajuns acum în faze avansate de implementare – 84% din prima etapă şi 69% din cea de-a doua etapă, continuă să scoată la lumină vestigii importante pentru specialişti şi inedite pentru public.

Sursa: www.bihon.ro
 
Misterele Cetăţii: Turiştii vor putea vizita morminte vechi de peste 600 de ani descoperite în beciurile palatului princiar (FOTO)

O cetate, două biserici construite succesiv şi trei morminte. Săpăturile făcute cu ocazia lucrărilor de descărcare arheologică în beciurile Palatului Princiar din incinta fortificaţiei au scos la iveală ruinele unor biserici construite succesiv, pe acelaşi amplasament, încă dinaintea năvălirii tătarilor din 1241.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

 

 
Cetatea Oradea – istorie şi arhitectură redobândită prin finanţare Regio

Azi, 18 iunie 2014, moment în care începe numărătoarea inversă pentru ultimul an de implementare din proiectele cu finanţare prin REGIO pentru Cetatea Oradea, în prezenţa reprezentanţilor Primăriei Oradea, echipei de proiect, diriginţilor de şantier, reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Nord - Vest şi executantului de lucrări a avut loc conferinţa de presă privind evoluţia lucrărilor de restaurare, reabilitare aferente proiectelor ...

Sursa: PDF

Stadiul fizic al lucrarilor la cetate I

Stadiul fizic al lucrarilor la cetate II

 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 18
Panorame 3D - Cetatea OradeaGalerie Foto Cetatea Oradea