Cetatea Oradea
Cetatea isi dezvaluie tezaurul
Pe masura ce lucrarile de restaurare avanseaza, Cetatea din Oradea isi dezvaluie un adevarat tezaur care va putea fi admirat de localnici si de turisti. Dupa ce muncitorii au descoperit, la o adancime de trei metri si jumatate, cateva bucati din catedrala construita in Evul Mediu in Palatul Princiar, in acest an va fi gata si teatrul de vara, care va fi deschis la 1 septembrie.

 
Urme ale măreţiei cetăţii redescoperite
Evacuarea pământului şi a molozului din subsolul Corpului A al Cetăţii Oradea, pentru a se putea reface structura iniţială a adus lucrătorilor şi specialiştilor arheologi şi istorici unele plăcute surprize. Astfel, în cazul lucrărilor din partea sudică a corpul A, în zona holului estic s-a redescoperit vechea boltă a subsolului, spaţiu ce are o coborâre continuă spre sud.
Sursa: www.oradea.ro Comunicat de Presa : download
 
Bucăți din catedrala gotică a Cetății Oradea, descoperite în timpul unor săpături
Bucăți din catedrala gotică a Cetății Oradea, cel mai important loc de pelerinaj pe plan european  pe la 1400, au fost descoperite în timpul lucrărilor de amenajare a Cetății Oradea. Mai mult, în Corpul A al cetății, cel mai mare și mai încărcat de istorie, degajările de pământ și moloz au eliberat o parte a beciului Corpului A, inaccesibil mai bine de două secole proprietarilor și potențialilor vizitatori.

 
Noi descoperiri în Cetate: Lucrările la clădirea Palatului Princiar au scos la iveală urme ale fostei catedrale gotice
Săpăturile făcute în Corpul A al Cetăţii, care a adăpostit fostul Palat Princiar, au scos la inveală o nouă intrarea în beciul clădirii şi o parte din zidul turnului nord-vestic al catedralei episcopale. "Noua intrare a ieşit la iveală în momentul în care sub gangul clădirii s-a făcut o străpungere pentru evacuarea pământului şi a molozului care umplea acea zonă a pivniţei Palatului Princiar", a declarat pentru BIHOREANUL Dumitru Sim, managerul proiectul privind reabilitarea Cetăţii.

 
Descoperiri surpriză în timpul lucrărilor de la Cetatea Oradea
Corpul A al Inelului Princiar din ansamblul Cetăţii Oradea, spaţiu care va adăposti viitorul Muzeu al Cetăţii, este cel mai impozant şi încărcat de istorie, lucru dovedit de importantele descoperiri arheologice din ultimele săptămâni.


 
Descoperiri surpriză în timpul lucrărilor de la Cetatea Oradea

Periodicele dări de seamă despre mersul amplului șantier care va reda Cetatea Oradea circuitului turistic european au parte de un bonus. Luni, 28 februarie, Dumitru Sim, managerul proiectului derulat de Primărie (prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională), a transmis ultimele descoperiri.

 

Sursa: bihorstiri.ro

 
O nouă comoară descoperită în măruntaiele Cetăţii Oradea
Evacuarea pământului şi a molozului din subsolul Corpului A al Cetăţii Oradea, pentru a se putea reface structura iniţială, a adus lucrătorilor şi specialiştilor arheologi şi istorici mai multe surprize plăcute. A fost redescoperită vechea boltă a subsolului, zidul nordic al turnului nord-vestic al catedralei episcopale medievale şi mai multe pietre profilate renascentiste şi gotice care vor fi adunate într-un viitor muzeu.

 
Cetatea Oradea: Şantierul arheologic din spatele şantierului de restaurare
Corpul A al Inelului Princiar din ansamblul Cetăţii Oradea, spaţiu care va adăposti viitorul Muzeu al Cetăţii, este cel mai impozant şi încărcat de istorie, lucru dovedit de importantele descoperiri arheologice din ultimele săptămâni.

 
Au descoperit vechea bolta a subsolului de la Cetate

Evacuarea pământului şi a molozului din subsolul Corpului A al Cetatii Oradea, pentru a se putea reface structura iniţială, a adus lucrătorilor şi specialiştilor arheologi şi istorici o plăcută surpriză. Astfel, lucrările din partea sudică a corpul A, în zona holului estic au dus la redescoperirea vechii bolţi a subsolului, spaţiu ce are o coborâre continuă spre sud. Acesta s-a dovedit, spun specialiştii, a fi intrarea sudică a subsolului pricipal de sub corpul A, având o pereche în oglindă spre partea nordică a acestei aripii.

 

Sursa: www.roon.ro

 
Fosta Catedrala Gotica descoperita in Cetatea Oradea
Luni, 28 februarie, Dumitru Sim, managerul proiectului derulat de Primarie (prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internaționala), a transmis ultimele descoperiri. "Evacuarea pamantului si a molozului din subsolul Corpului A, pentru a se putea reface structura initiala a adus lucratorilor si specialistilor arheologi si istorici unele placute surprize.

 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 6 din 18
Panorame 3D - Cetatea OradeaGalerie Foto Cetatea Oradea