Cetatea Oradea
Descoperire în Cetate: A fost dezgropată piatra funerară veche de 600 de ani a unui orădean pe nume Conrad

Cetatea Oradea este departe de a-şi fi dezvăluit toate secretele. Săpăturile de descărcare arheologică desfăşurate în incinta capelei gotice situată în subsolul Corpului A care va adăposti viitorul muzeu al fortificaţiei, au scos la iveală o piatră funerară veche de 600 de ani, care se află într-o foarte bună stare de conservare.

 

Sursa: www.ebihoreanul.ro

 
Cetatea Oradea mai ofera surprize

Săpăturile arheologice care se fac concomitent cu şantierul de reabilitare al complexului monumental au scos recent, la iveală o piatră funerară în interiorul capelei gotice. „Piesa a fost descoperită sub zidăria estică a intrării în subsolul Corpului A, viitorul Muzeu al Cetăţii, la 2,5 m adâncime faţă de nivelul actual de călcare, aşezată pe direcţia Est – Vest. Piatră acoperă un cavou construit din cărămizi, situat pe latura nordică a capelei fostei catedrale gotice. Importanţa acestei decoperiri constă în fapul că piatra funerară a fost găsită chiar în locul în care a fost aşezată acum cca. şase secole, dar şi în faptul că aceasta se află într-o stare foarte bună de conservare”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

 

Sursa: www.bihon.ro

 
Au găsit o superbă piatră funerară de acum 600 de ani în Cetatea Oradea

Lucrările de reabilitare a Cetății Oradea conduc la noi descoperiri istorico-arheologice. Săpături arheologice au scos recent la iveală o piatră funerară în interiorul capelei gotice, loc aflat în curs de cercetare. Potrivit datelor oferite luni (19 noiembrie) de Biroul de Presă al Primăriei, piesa în chestiune a fost descoperită sub zidăria estică a intrării în subsolul Corpului A.

 

Sursa: bihorstiri.ro

 
Descoperire arheologică importantă în Cetatea Oradea
O piatră de mormânt aproape intactă, datând din a doua jumătate a secolului al XV-lea, a fost descoperită între zidurile cetății Oradea, aflată în curs de reabilitare. Specialiștii spun că este prima piatră tombală întreagă descoperită în ultimii 130 de ani în orașul de pe Crișul Repede.

 
UN ARTEFACT DEOSEBIT DESCOPERIT ÎN CETATEA ORADEA
Odată cu lucrările de reabilitare și restaurare a Cetății Oradea se realizează și săpături arheologice, care au scos recent la iveală o piatră funerară în interiorul capelei gotice în curs de cercetare.

 
Cetatea restaurata pe sfert

Opt milioane de lei s-au cheltuit in 14 luni pentru restaurarea Cetatii din Oradea. Fortareata seamana cu un imens santier, unde muncitorii vor mai sta inca patru ani. Specialistii spun ca, desi in unele cladiri au terminat renovarea interioarelor, vor lasa pana spre final reabilitarea zidurilor exterioare.


Sursa: www.tvs.ro

 
Corpul G e gata restaurat! - Administraţia Cetăţii se mută în casă nouă
Lucrările de restaurare a Cetăţii Oradea vor repurta în aceste zile un prim succes, corpul G urmând să fie predat Administraţiei Cetăţii, dar să adăpostească şi angajaţii firmelor de construcţie. Totodată, în această vară se vor deschide ultimele patru fronturi de lucru la acele clădiri incluse în prima etapă de reabilitare a construcţiei medievale.

 
Se lucrează intens pentru revitalizarea Cetăţii Oradea
Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbana din cadrul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din  Primăria Oradea a prezentat azi, într-o conferinţă de presă, stadiul proiectului „Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în Circuitul Turistic - Cetatea Oradea Complex Cultural Turistic European - Etapa I".

 
12 proiecte europene de succes vor fi prezentate în cadrul târgului Universitaria
Nu mai puţin de 12 proiecte de succes, cofinanţate din fonduri europene în Regiunea Transilvania de Nord, vor fi prezentate publicului mâine, miercuri, 13 aprilie 2011, în cadrul ediţiei a patra a Forumului Regional al Oportunităţilor Europene.

 
Bucătărie veche de 400 ani, descoperită în Cetatea Oradea

Bucătăria cuprinde cuptoarele, o chiuvetă veche de peste 400 de ani, cămara, precum şi urmele dulapurilor destinate adăpostirii veselei şi a dispozitivelor folosite de bucătarii acelor vremuri.

Sursa: www.romania-actualitati.ro

 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 5 din 18
Panorame 3D - Cetatea OradeaGalerie Foto Cetatea Oradea