Cetatea Oradea
Descoperiri surpriza in timpul lucrarilor de la Cetatea Oradea

Periodicele dari de seama despre mersul amplului santier care va reda Cetatea Oradea circuitului turistic european au parte de un bonus. Luni, 28 februarie, Dumitru Sim, managerul proiectului derulat de Primarie (prin Directia Management Proiecte cu Finantare Internationala), a transmis ultimele descoperiri.

 

Sursa: bihor.time4news.ro

 
Descoperiri arheologice in timpul lucrarilor de la Cetate
Lucrarile de restaurare care se efectueaza in prezent la Cetatea Oradea au scos la iveala in aceste zile intrarea sudica a subsolului monumentului, un zid al catedralei din incinta Cetatii si fragmente profilate de factura renascentista si gotica desprinse de pe zidurile catedralei din interiorul Cetatii.

 
Bucăți din catedrala gotică a Cetății Oradea, cel mai important loc de pelerinaj la 1400, descoperite în timpul unor săpături
Bucăți din catedrala gotică a Cetății Oradea, cel mai important loc de pelerinaj pe plan european  pe la 1400, au fost descoperite în timpul lucrărilor de amenajare a Cetății Oradea. Mai mult, în Corpul A al cetății, cel mai mare și mai încărcat de istorie, degajările de pământ și moloz au eliberat o parte a beciului Corpului A, inaccesibil mai bine de două secole proprietarilor și potențialilor vizitatori.
 
Cetatea Oradea, inclusă într-un proiect de revitalizare
Municipiul Oradea a obtinut o finantare nerambursabila in cadrul   PROGRAMULUI OPERATIONAL REGIONAL 2007-2013 (REGIO), Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila a turismului regional si local, Domeniul de interventie  5.1 – Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, crearea si modernizarea infrastructurilor conexepentru proiectul  „Revitalizarea Cetatii Oradea in vederea introducerii in Circuitul Turistic- Cetatea Oradea Complex Cultural Turistic European – Etapa I”, aceasta situatie fiind parafata prin semnarea contractului nr. 364 / 11.06.2009.
 
Pietrarii incearca sa reinvie trecutul cladirii Cetatii

Incepand din luna ianuarie in cadrul proiectului de restaurare a Cetatii Oradea, Corpul A din cadrul vestigiului istoric este supus unor lucrari de arta, realizate de mestesugari. Un grup de pietrari executa aici lucrari de restaurare, cioplind manual de la stadiu de bucata informa de piatra, ancadramentele istorice la o parte din ferestrele si usile Corpului A, pentru a-i reda Cetatii frumusetea legendara de odinioara.

Sursa: www.citynews.ro

 
Bucăți din catedrala gotică a Cetății Oradea, descoperite în timpul unor săpături

Bucăți din catedrala gotică a Cetății Oradea, cel mai important loc de pelerinaj pe plan european  pe la 1400, au fost descoperite în timpul lucrărilor de amenajare a Cetății Oradea. Mai mult, în Corpul A al cetății, cel mai mare și mai încărcat de istorie, degajările de pământ și moloz au eliberat o parte a beciului Corpului A, inaccesibil mai bine de două secole proprietarilor și potențialilor vizitatori.

Sursa: www.historia.ro

 
Cetatea Renaste
Batranul palat princiar din Cetatea Oradea capata din nou stralucire, dupa mai bine de 400 de ani. O echipa de restauratori, sculptori si cioplitori in piatra incearca sa refaca usile si ferestrele cladirii principale din fortareata.

Sursa: www.tvs.ro
 
Reabilitarea Cetăţii Oradea
Etapa I a proiectului de revitalizare a Cetăţii Oradea în vederea introducerii în Circuitul Turistic va presupune o investiţie de 36,78 milioane lei din care 28,72 milioane lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile.

Sursa: www.constructiibursa.ro

 
Lucrări în ritm alert în Cetatea Oradea
La nici un an de la demararea lucrărilor în Cetatea Oradea, Constructorul Sălard a reuşit să surprindă prin rapiditatea şi promptitudinea cu care atacă fronturile deschise în obiectivul orădean
Sursa: www.impreunabusiness.ro
 
Reabilitarea ancadramentelor la Muzeul Cetăţii Oradea
Începând cu 1 octombrie 2010, cu acceptul finanţatorului şi 8 luni înainte de termenul estimat, s-a deschis  un nou front de lucru  în cadrul proiectului de reabilitare, restaurare şi revitalizare a monumentului istoric Clasa A, Cetatea Oradea. Respectiv a fost luat în lucru Corpul A al inelului princiar din ansamblul Cetăţii Oradea,  viitorul Muzeu al Cetăţii şi Municipului Oradea.
Sursa: www.oradea.ro Comunicat: Descarca
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 7 din 18
Panorame 3D - Cetatea OradeaGalerie Foto Cetatea Oradea