Cetatea Oradea
Frescă datând din anii 1700 descoperită în Cetatea Oradea
Într-o conferinţă de presă susţinută la Cetate, viceprimarul Biro Rozalia împreună cu Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbana din cadrul Primăriei Oradea, au prezentat stadiul de implementare al proiectului "Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic: Cetatea Oradea, complex turistic european - etapa I".

 
O frescă din anii 1780 a fost descoperită într-o pivniţă secretă din Cetate
Lucrările din Cetatea Oradea scot la iveală obiecte sau construcţii ale secolelor trecute. Viceprimarul Biro Rozalia şi Dumitru Sim, managerul proiectului de reabilitare al Cetăţii, au prezentat miercuri, într-o conferinţă pe teren, stadiul lucrărilor în clădirile H, K şi G, dar şi câteva descoperiri ale muncitorilor de la Constructorul Sălard.

Sursa: www.ebihoreanul.ro
 
Lucrările de reabilitare a Cetăţii Oradea avansează
Azi, 25 august a avut loc la Cetatea Oradea o conferinţă de presă în care viceprimarul Biro Rozalia împreună d-ul Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbana din cadrul Primăriei Oradea au prezentat stadiul de implementare al proiectului „Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic: Cetatea Oradea, complex turistic european – etapa I”.

 
Campionatul Naţional de Tir cu Arcul va avea loc în cadrul Serbărilor Cetăţii

Federaţia Română de Tir cu Arcul va desfăşura pe tot parcursul  festivalului Serbările Cetăţii Oradea, respectiv în perioada 2 – 4 iulie 2010, Cupa Redpoint – Cupa Cetăţii împreună cu Campionatul Naţional Outdoor - băieţi şi fete, individual şi pe echipe

Sursa: www.oradea.ro

 
Serbările Cetăţii Oradea, la a X-a ediţie
Casa de Cultura a Municipiului Oradea organizează în zilele 2, 3 şi 4 iulie 2010, cea de-a X-a ediţie a Serbărilor Cetăţii. Manifestările dedicate acestui eveniment se vor desfăşura după următorul program.


Sursa: www.oradea.ro

 
"Ploaie" de săgeţi în Cetatea Oradea
În perioada 2-4 iulie, în incinta Cetăţii Oradea se va desfăşura Campionatul Naţional de tir cu arcul. Ediţia din acest an se va desfăşura şi sub alte două titulaturi, "Cupa Redpoint" şi "Cupa Cetăţii". Întrecerea va fi organizată de clubul Redpoint Oradea, în colaborare cu Direcţia pentru Sport a Judeţului (DSJ) Bihor, cu sprijinul Primăriei Oradea şi a Consiliului Judeţean Bihor.

 
Serbările Cetăţii - ediţia 2010
Muzică medievală, pop şi populară, degustare de vinuri, dar şi tir cu arcul sunt pe afişul ediţiei din acest an a Serbărilor Cetăţii Oradea. Desfăşurată în plin proces de revitalizare a monumentului istoric, manifestarea durează trei zile, între 2 şi 4 iulie.

 
Serbări în şanţ
Legendele spun că Cetatea Oradea a fost construită de către Regele Ladislau I al Ungariei, care, ajuns în Ţara Crişurilor pentru vânătoare, a visat doi îngeri ce-l îndemnau să ridice în acel loc o mănăstire. Pentru a împrejmui locaşul a fost construită o cetate, în jurul căreia s-a născut o comunitate, o cultură, o istorie, un oraş.

 
Activitatea europeană a Primăriei Oradea a fost premiată
Se pare că stradania angajaţilor din administraţia publică orădeană care lucrează la proiecte cu finanţare europeană nu este în van. Pagina web a Primăriei Oradea anunţă că Municipalitatea a fost premiată la Gala Multiplicatorilor de Comunicare Europeană. Evenimentul a avut loc vineri, 14 mai, la Cluj-Napoca şi s-a lăsat cu două trofee pentru "noi".


Sursa: www.bihor.ro

 
Municipiul Oradea premiat la Gala Multiplicatorilor de Informaţie Europeană

Cele mai bune 45 de proiecte din Transilvania de Nord au fost premiate, vineri 14 mai 2010, la Casa Matei din Cluj-Napoca, în cadrul ediţiei a treia a Galei Multiplicatorilor de Informaţie Europeană. Gala a debutat cu o alocuţiune video transmisă chiar de Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, iar lui i s-au alăturat în deschiderea Galei şi alte personalităţi precum Vasile Puşcas, fost negociator şef al României pentru aderarea la Uniunea Europeană, şi Claudiu Coşier, director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Sursa: www.oradea.ro

 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 10 din 18
Panorame 3D - Cetatea OradeaGalerie Foto Cetatea Oradea