Cetatea Oradea
Lucrările la corpul A încep cu şase luni mai devreme

Lucrările de reabilitare a Cetăţii se desfăşoară mult mai rapid decât au estimat iniţial reprezentanţii municipalităţii. "Lucrările sunt în grafic şi chiar peste el. Din acest motiv, la cererea firmei Constructorul Sălard, am aprobat cu acordul finanţatorului deschiderea unui nou front de lucru în corpul A, care va găzdui viitorul Muzeu al Cetăţii", a declarat pentru BIHOREANUL, Dumitru Sim, managerul de proiect.


Sursa: www.ebihoreanul.ro
 
Lucrările la Cetate, în grafic

Astăzi, 20 octombrie 2010, în prezenţa echipei de proiect, a reprezentanţilor Unităţii Administrativ Teritoriale – Municipiul Oradea, a dirigintelui de şantier ing. Jakkabfy Ladislau, a echipei de arheologi şi a reprezentanţilor liderului de asociere a S.C. Constructorul Sălard S.R.L. s-a efectuat o dare de seamă referitoare la evoluţia fizică a lucrărilor demarate în luna martie a anului curent. Această prezentare s-a făcut pe obiective de investiţie, respectiv corpurile G, H şi K, lucrările de drumuri interioare şi spaţii verzi şi săpăturile arheologice din ansamblul arhitectural al Cetăţii Oradea.

Sursa: www.cristv.ro

 
LA CETATE, REPEDE SI BINE

Muncitorii care lucreaza pe santierul din Cetatea din Oradea pot da oricand lectii de eficienta si rapiditate. Ei au reusit sa fie cu 8 luni inaintea termenului prevazut in proiect. Acest lucru se intampla intr-un oras obisnuit pana acum doar cu intarzieri in mai toate lucrarile de refacere si modernizare. Tocmai pentru ca isi fac treaba repede si bine, reprezentantii firmei de constructii au cerut autoritatilor sa le permita sa inceapa lucrarile si intr-un alt corp de cladire al Cetatii.

Sursa: www.tvs.ro

 
Cetate veche, sursă de surprize noi

Secretele Cetăţii ies la iveală pe măsură ce avansează amenajările din jurul şi interiorul ansamblului monumental. În cursul acestei săptămâni, pe când lucrau la debarasarea molozului în sud-estul Bastionului Roşu. „Cu amenajarea parcului dendrologic, la debarasarea molozului, s-a găsit peretele de legătură între Cetate şi bastion şi ferestrele de tragere şi totodată o nişă care nu era cunoscută până atunci. Este, de fapt, o galerie construită concomitent cu Cetatea, parte integrantă a Cetăţii”, povesteşte inginerul Mihai Ungureanu de la Constructorul Sălard, firma care lucrează la amenajarea parcului.

Sursa: www.bihon.ro

 
Descoperiri neașteptate la Cetatea Oradea

Lucrările de reabilitare a Cetății Oradea, desfășurate pe baza unui proiect derulat din bani europeni, se lasă cu surprize din ce în ce mai mari. Așa cum în curtea Primăriei Oradea a fost descoperită o veche fântână, așa și la Cetate mai sunt și acum lucruri noi de descoperit, ascunse timp de secole de ochii lumii. Cele mai recente "comori" scoase la lumina zilei sunt: o fântână, un tunel care, cică, se prelungește până în zona statuii Ostașului Român din Parcul 1 Decembrie, dar și o sumă considerabilă de bani.

Sursa: www.bihorstiri.ro

 
Galeria secretă a Cetăţii din Oradea
Lucrările de restaurare a cetăţii din Oradea aduc noi descoperiri. Cupa unui escavator a scos la lumină o intrare secretă în cetate, două fântâni medievale şi bancnote din vremea lui Ceauşescu.


Sursa: www.tvr.ro

 
Un blazon din 1784 și o pivniță, descoperite în timpul lucrărilor din Cetatea Oradea

În timpul lucrărilor de reabilitare a Cetății Oradea, au fost făcute mai multe descoperiri arheologice. Potrivit managerului proiectului de reabilitare al Cetățeii, Dumitru Sim, au fost găsite mai multe construcții vechi, despre care nu se știa până acum.

Sursa: www.adevarul.ro

 
Descoperiri noi in Cetate
Cetatea din Oradea nu conteneste sa-i impresioneze pe specialistii care se ocupa de reabilitarea sa. In timpul lucrarilor de restaurare, acestia au descoperit vechiul corp de garda al celor care au pazit Cetatea si o fresca din secolul al XVIII-lea. Aceasta este sapata pe un perete al pivnitei cladirii H unde va fi amenajat Muzeul Painii, iar istoricii spun ca le ofera indicii pretioase pentru trecutul Oradei.

Sursa : www.tvs.ro
 
Cetatea Oradea prinde viață
Pe zi ce trece Cetatea Oradea se descoperă tot mai frumoasă și încărcată de istorie păstrându-și însă, asemenea unei femei, doza necesară de mister. În câțiva ani, orădenii vor putea să se plimbe din nou pe străzile din cetate asemenea predecesorilor lor, fapt care va fi posibil datorită proiectului câștigat de municipalitatea orădeană, ce are ca scop revitalizarea și includerea cetății în circuitul turistic național, regional și internațional.

 
Restaurarea Cetăţii scoate la lumină vestigii nebănuite
Viceprimarul Rozalia Biro şi managerul proiectului de restaurare a Cetăţii Oradea, Dumitru Sim, au prezentat, ieri, stadiul lucrărilor executate la corpurile G, H şi K, dar şi lucrările la drumurile interioare şi săpăturile arheologice realizate până acum. "De aproape 20 de ani încercăm să pornim lucrările de reabilitare în Cetate.

Sursa: www.crisana.ro
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 9 din 18
Panorame 3D - Cetatea OradeaGalerie Foto Cetatea Oradea