Cetatea Oradea
S-a găsit prima dovadă concretă că la Cetatea Oradea a existat, doi ani, un lagăr de tranzit
Scrisoarea unui etnic german închis în Cetatea Oradea a fost descoperită întâmplător, de către muncitorii care reabilitează fosta brutărie din incinta monumentului. Hârtia reprezintă prima dovadă că la Cetatea Oradea a existat, între anii 1945 - 1947, un lagăr de tranzit pentru prizonierii de război. De aici ei erau trimiși în lagărele din Uniunea Sovietică.

Sursa: www.adevarul.ro

 
Primăria Oradea, campioană la proiecte europene
Viceprimarul Rozalia Biro a apreciat miercuri că municipalitatea orădeană stă bine la capitolul proiecte cu finanţare europeană. "Săptămâna trecută, când am fost în audienţă la ministrul Elena Udrea pentru a discuta diferite proiecte şi am pus pe masă lista cu cele 36 de proiecte aflate în diferite stadii de implementare, m-a şi întrebat: "Acestea sunt proiectele pentru judeţul Bihor?". "Nu, sunt doar pentru Oradea", i-am răspuns eu", a povestit viceprimăriţa.

 
Au anunţat start reuşit în Cetate
La o lună de la start, lucrările din Cetate sunt în grafic, după cum anunţă administraţia municipală. Cu aceeaşi ocazie, viceprimarul Biro Rozalia a evidenţiat Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul Primăriei Oradea, arătând că aceasta a reuşit să atragă finanţări comparabile cu cele din Cluj-Napoca, Baia Mare sau Satu Mare în condiţiile în care primăriile din acele oraşe apelează la consultanţă externă pentru scrierea proiectelor. Ori DMPFI Oradea face totul de la A la Z. De pildă, doar pentru cererea tranşei a doua de finanţare a proiectului Cetăţii, funcţionarii DMPFI au întocmit 38 de bibliorafturi.

 
La Cetate, lucrările sunt mai mult decât în grafic
"Suntem chiar înainte de grafic cu lucrările", se mândrea miercuri, 21 aprilie, Dumitru Sim, managerul proiectului de revitalizare a Cetăţii Oradea. Din 15 martie (după semnarea contractului de execuţie), firma câştigătoare a licitaţiei a început organizarea de şantier şi a deschis 3 fronturi de lucru.

 
Lucrările la Cetatea Oradea sunt pe calea cea bună
Astăzi la Cetatea din Oradea a avut loc o conferinţă de presă în care Dumitru Sim şi Marcel Boloş, cei doi specialişti care s-au ocupat de proiectul reabilitării cetăţii, au prezentat opiniei publice stadiul în care se află lucrările. Conform celor doi specialişti, s-au început lucrările la corpul H – Muzeul Pâinii, Corpul G – Administraţia Cetăţii, lucrările de drumuri in zona aferenta corpurilor H şi G şi Corpul K – Strada Breslelor.

 
Cetatea medievala Oradea va fi reabilitata pentru a fi introdusa in circuitul turistic
Cetatea medievala Oradea va intra in santier de reabilitare la 1 aprilie, fiind inclusa intr-un proiect de finantare de peste 36,7 milioane de lei, in vederea introducerii in circuitul turistic intern si international.

 
Stadiul de implementare a proiectului de revitalizare a Cetăţii Oradea
Municipiul Oradea, a obţinut o finanţare nerambursabilă în cadrul  PROGRAMULUI OPERAŢIONAL REGIONAL 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă a turismului regional şi local, Domeniul de interventie  5.1 – Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, crearea şi modernizarea infrastructurilor conexe pentru proiectul „Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii in Circuitul Turistic- Cetatea Oradea Complex Cultural Turistic European - Etapa I”, această situaţie fiind parafată prin semnarea contractului nr. 364 / 11.06.2009.

 
Cetatea Oradea, complex turistic european - etapa I
"Cetatea Oradea, complex turistic european -etapa I” a ajuns la o lună de la demararea lucrărilor de reabilitare, restaurare, revitalizare. Implementarea proiectului se derulează pe o perioadă de 72 de luni, între iunie 2009 - iulie 2015 şi are ca şi scop

 
Pe şantierul din Cetate constructorul dă din coate
În mai puţin de o lună de la deschiderea celor trei fronturi de lucru în Cetatea Oradea, o vizită la organizarea de şantier de aici a relevat faptul că lucrările sunt mai avansate decât graficul iniţial. Acest lucru le-a dat responsabililor de proiect încrederea că investiţia va fi una de calitate şi realizată la termen.

 
Scrisoarea unui deţinut închis în lagărul din Cetate, descoperită după 63 de ani
O scrisoare scrisă de un etnic german închis în Cetatea Oradea a fost descoperită întâmplător în cursul zilei de luni de către muncitorii care lucrau la refacerea corpului H din incinta monumentului. "Scrisoarea era ascunsă în tencuiala uneia dintre încăperile care înainte serveau ca magazie de făină pentru brutăria ce funcţiona în Cetate.

 
«ÎnceputAnterior1112131415161718UrmătorSfârşit»

Pagina 11 din 18
Panorame 3D - Cetatea OradeaGalerie Foto Cetatea Oradea