Cetatea Oradea
Cetatea Oradea - La Muzeul Pâinii trosneşte focul în vatră
Temperaturile scăzute de afară nu au reprezentat un impediment pentru continuarea lucrărilor pe şantierul deschis la Cetatea Oradea. Mai mult, muncitorii şi-au creat condiţii pentru a lucra în interior, instalaţiile de foc improvizate ferindu-i atât de de frig, dar, în acelaşi timp, contribuind şi la uscarea pereţilor proaspăt tencuiţi.
Sursa: www.crisana.ro
 
Cetatea Oradea este mai aproape de a deveni o atracție turistică europeană

Monument istoric de interes național, Cetatea Oradea va fi reintrodusă în circuitul turistic, fiind recondiționată cu bani europeni. Una dintre atracțiile cetății va fi Muzeul Pâinii, în care a fost aprins vineri primul foc, după o pauză de 13 ani.

Sursa: www.adevarul.ro

 
Primul cuptor al viitorului Muzeu al Pâinii din Cetate a fost aprins
Viitorul Muzeu al Pâinii din incinta Cetăţii începe să prindă contur. Angajaţii firmei Constructorul Sălard au refăcut clădirea în mare parte, iar cuptoarele fostei brutării au fost reabilitate în proporţie de 80%. "Anul 2010 a reprezentat pentru Cetatea Oradea un capitol în care au fost începute mari lucrări de reabilitare. Ţin să le mulţumesc colegilor de la Direcţia de Dezvoltare Durabilă pentru proiectele câştigate...
Sursa: www.ebihoreanul.ro
 
La Cetate, arde deja focul în Muzeul Pâinii
Vineri, 17 decembrie, viceprimarul Biro Rozalia, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Managent Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul Primăriei orădene au avut ocazia să prezinte stadiul lucrărilor de reabilitare a Cetăţii. Spre deosebire de precedentele dări de seamă, de data asta s-au putut vedea paşi serioşi şi mult mai vizibili făcuţi în cadrul mega-şantierului.

Sursa: www.bihorstiri.ro Foto: aici
 
Cetatea Oradea se află pe un drum bun
Viceprimarul Biró Rozália a susţinut la sfârşitul săptămânii, alături de reprezentanţii Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, o conferinţă de presă cu privire la lucrările de reabilitare a Cetăţii Oradea, efectuate în acest an.

 
Primul foc in Muzeul Painii
Vineri s-a aprins primul foc din viitorul Muzeu al Painii din Cetate care va funcţiona în Corpul H, în prezenţa unei delegaţii a Municipalităţii şi a finanţatorului reabilitării - Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă a turismului regional şi local. Evenimentul a avut loc în cadrul unei descinderi în teren organizate pentru a constata stadiul de execuţie al proiectului de reabilitare a Cetăţii.

 
Cetatea Oradea la sfârşit de an
Viceprimarul Biro Rozalia a susţinut azi, 18 decembrie, alături de reprezentanţii Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, o conferinţă de presă cu privire la lucrările de reabilitare a Cetăţii Oradea efectuate în  acest an.

Sursa: www.oradea.ro Comunicat de presa: aici
 
Zile numărate pentru Cetatea Oradea
De mai bine de o jumătate de an, Cetatea din Oradea se reinventează. În spatele zidurilor care până nu demult ascundeau rămăşiţele unei istorii glorioase şi învolburate, se desfăşoară un alt tip de asediu, cu schele, materiale de construcţii şi multă forfotă. Ultimele luni au însemnat pentru acest monument de valoare naţională de excepţie, de clasa A, un pas major în ce priveşte mult discutata reabilitare care îl va reda circuitului turistic. Sarcina revigorării i-a revenit firmei Constructorul Sălard.

Sursa: www.jdd.ro
 
Secretele care se ascund între zidurile Cetăţii Oradea sunt scoase la lumină

Responsabilii proiectului de revitalizare a Cetăţii au arătat astăzi stadiul lucrărilor şi tainele descoperite în numai şase luni de muncă. Săpăturile au scos la iveală o galerie de fugă, o fântână, mii de lei de pe vremea comunismului şi o scrisoare a unui deţinut german.

Sursa: www.adevarul.ro

 
Opt luni de avans la lucrările din Cetatea Oradea - FOTO

Ritmul susținut al muncii în cadrul proiectului de reabilitare a Cetății Oradea face ca executantul, firma Constructorul Sălard, să fi cerut deja finanțatorului lucrării (ADR Nord-Vest) și luarea în vizor a Corpului A, care urmează să găzduiască Muzeul Cetății. Această parte a monumentului ar fi trebuit, în mod normal, să înceapă să fie reabilitat doar din vara anului viitor. Miercuri, 20 octombrie, managerul proiectului, Dumitru Sim de la Primăria Oradea, a prezentat, pentru 9-a oară de la demararea amplului proiect, obișnuita dare de seamă de etapă. Obiectivele au fost corpurile G, H și K: Administrația Cetății, Muzeul Pâinii, respectiv Strada Breslelor.

Sursa: www.bihorstiri.ro

 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 8 din 18
Panorame 3D - Cetatea OradeaGalerie Foto Cetatea Oradea