Cetatea Oradea
Restauratorii ante portas la Cetatea Oradea
Ieri, reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai firmei Constructorul Sălard au semnat contractul de execuţie privind "Revitalizarea Cetăţii Oradea - etapa I". În aceste condiţii, săptămâna viitoare va fi predat amplasamentul viitorului şantier, firma executantă având la dispoziţie o lună pentru organizarea de şantier. Începând cu 1 aprilie, constructorul are obligaţia să înceapă lucrările de reabilitare a primelor corpuri de clădire din Cetate.
Valoarea investiţiei se ridică la 25.430.140 lei, inclusiv TVA. Proiectul "Revitalizarea Cetăţii Oradea - etapa I" este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional. Odată semnat contractul de execuţie, de săptămâna viitoare, firma Constructorul Sălard poate începe organizarea de şantier, urmând ca din 1 aprilie să înceapă lucrările la primele corpuri.

Sursa: crisana.ro
 
Comunicarea pe proiectul „Cetatea Oradea” - Exemplu de bune practici în cadrul Reţelei Comunicatorilor REGIO
Modul în care Primăria Municipiului Oradea a dezvoltat instrumente de comunicare inedite pentru promovarea proiectului „Cetatea Oradea”, finanţat prin REGIO-Programul Operaţional Regional, a dus la selecţia instituţiei ca exemplu de bune practici la „Întâlnirea Multiplicatorilor de informaţii pentru dezvoltarea reţelei de informare REGIO”.

Sursa: www.oradea.ro
 
Renovarea Cetății Oradea a fost adjudecată către Constructorul Sălard
Primele opt corpuri de clădire din incinta Cetății Oradea vor fi renovate de firma Constructorul Sălar. Societatea a câștigta licitația în fața altor două concurente, pentru că a a oferit cel mai mic preț. Contractul de execuție va fi semnat până în 25 februarie.Inițial, în licitația pentru renovarea Cetății Oradea au fost înscrise patru firme. Una dintre ele a fost descalificată în prima zi pentru că nu corespundea criteriilor. Societatea câștigătoare a rămas Constructorul Sălard. Firma a oferit cel mai mic preț.

 
Cetatea Oradea a fost adjudecată
Viceprimarul Biro Rozalia a făcut azi precizări privind noutăţile legate de lucrările de reabilitare a Cetăţii. Conform celor relatate, licitaţia s-a încheiat cu bine, ea nefiind contestată, urmând ca, până în 25 februarie, să fie semnat şi contractul de execuţie aferent investiţiei. Viceprimarul orădean spune că trebuie grăbită semnarea acestui contract pentru că, în caz contrar, Municipalitatea nu se va încadra în termenele convenite şi va fi nevoită să încheie un act adiţional la contract. Un asemenea demers nu este permis decât o singură dată în decurs de patru ani în care se vor desfăşura lucrări, aşa că ar fi mai bine să nu se recurgă (deocamdată) la această măsură.

Sursa: www.bihorstiri.ro
 
Selina și-a depus oferta pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a Cetății Oradea

Joi a fost termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul licitaţiei pentru execuţia lucrărilor de revitalizare a Cetăţii Oradea. Este vorba despre proiectul „Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic - Cetatea Oradea, complex cultural turistic european - etapa I".

"Patru societăţi comerciale au depus oferte: S.C. Selina, S.C. Constructorul Sălard, S.C. Castrum Tim, S.C. Euras. În următoarea perioadă ofertele vor fi verificate şi evaluate, urmând ca rezultatul evaluării să fie afişat pe site-ul www.oradea.ro", a precizat Carmen Cherteș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Sursa: www.adevarul.ro

 
Constructorul Sălard a câştigat licitaţia pentru Cetate

Primăria orădeană a adjudecat licitaţia pentru reabilitarea primelor opt corpuri de clădire din incinta Cetăţii. Firma Constructorul Sălard în asociere cu Korintosz KFT şi Lodzsa KFT a câştigat licitaţia, pentru 21,3 milioane lei fără TVA.

Conform regulamentului de organizare a licitaţiei, lucrările au fost atribuite firmei care a oferit cel mai mic preţ. Ceilalţi trei contracandidaţi au cerut pentru lucrări sume sensibil mai mari. Astfel, Euras SRL a făcut o ofertă de 22,9 milioane lei, Selina a propus 23,1 milioane lei, iar Castrum-Tim a cerut pentru lucrări 24,4 milioane lei. Sumele sunt fără TVA.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

 
Constructorul Sălard pune mâna pe revitalizarea Cetăţii Oradea
Potrivit raportului de atribuire întocmit la sfârşitul săptămânii trecute de către comisia de evaluare a Administraţiei Imobiliare Oradea, firma Constructorul Sălard a fost desemnată să execute lucrările de restaurare a Cetăţii Oradea. Firma câştigătoare s-a angajat să execute lucrările în maximum cinci ani de la semnarea contractului, valoarea lucrărilor, cu TVA, ridicându-se la 25.430.140 lei.

Sursa: www.crisana.ro
 
Ungurii „recâştigă” Cetatea
Ridicată şi refortificată de regii Ungariei, Cetatea Oradiei va fi reabilitată de o firmă maghiară de construcţii.

Ridicată la finele secolului XI de regele Ladislau I, Cetatea Oradea a fost refortificată succesiv, în secolele următoare, îndeosebi de alţi prinţi creştini ai Ungariei, după distrugerile provocate de atacuri tătare, otomane şi nu numai. Arc peste timp, Cetatea urmează să fie reabilitată cu ajutor masiv din „visteria” Uniunii Europene. Proiectul, evaluat până la nouă milioane de euro, a atras iniţial interesul a zeci de firme de construcţii specializate, inclusiv din Italia, Portugalia şi Spania. Având însă avantajul proximităţii, în lupta finală au rămas doar câte o firmă din Satu-Mare, Oradea şi Timişoara, plus asocierea dintre Constructorul Sălard şi firma maghiară Corintos KFT. Criteriul „preţului cel mai scăzut” a înclinat balanţa în favoarea celei din urmă, cu o ofertă de 25,43 milioane de lei. Din câte a precizat viceprimarul Biro Rozalia, termenul pentru contestaţii este de 24 februarie, până ieri neînregistrându-se niciuna

Sursa: www.bihon.ro

 
Cetatea Oradea - o stea norocoasă
Poate că versurile eminesciene ar fi cele mai potrivite aici. „La trecutu-ţi mare, mare viitor”. Poate că timpul a stat în loc, poate că sfinţii care i-au pus temelia îi stau încă alături, poate că rugăciunile zecilor de mii de pelerini trecuţi prin Cetatea Oradea au avut un efect. Poate ruinele cresc. Toate acestea sunt posibile! E o minune cum Cetatea Oradea, sub diferitele sale faze evolutive, a reuşit să parcurgă aproape un mileniu.
Sursa: www.romaniaturistica.ro
 
Doar patru firme au depus oferte pentru reabilitarea Cetăţii
Deşi lucrările de reabilitare a Cetăţii se ridică la nu mai puţin de opt milioane de euro, doar patru firme s-au depus oferte până la termenul limită care a expirat joi la ora 15. Companiile Constructorul Sălard, Castrum Tim, Euras şi Selina şi-au înregistrat documentaţiile cu doar două ore înainte de expirarea termenului limită. Firma orădeană Selina şi-a înregistrat oferta la ora 14:58.
 
«ÎnceputAnterior1112131415161718UrmătorSfârşit»

Pagina 14 din 18
Panorame 3D - Cetatea OradeaGalerie Foto Cetatea Oradea