Cetatea Oradea
ANUNŢ DE PARTICIPARE PENTRU INCHEIEREA UNUI CONTRACT DE ACHIZITIE PUBLICA – LUCRARI
Vineri, 18 Septembrie 2009 13:28, a fost publicat pe site-ul primariei Oradea, www.oradea.ro, anuntul de participare pentru incheierea unui contract de achizitie publica - lucrari.


 
Bihorul, campion la finanţări
Judeţul Bihor a obţinut cele mai mari finanţări în cadrul ADR Nord - Vest pentru proiecte mari.
Bihorul este pe cai mari în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) prin Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord - Vest. Patru din cele zece mari proiecte derulate prin ADR Nord - Vest aparţin judeţului Bihor.

„Din cele 80 de proiecte derulate prin ADR Nord - Vest, zece sunt proiecte de mare anvergură. Patru dintre acestea, cu o valoare de peste 29 de milioane de euro, aparţin judeţului Bihor, judeţul care a atras cele mai mari finanţări din regiune”, a declarat Sanda Cătană, director executiv în cadrul ADR Nord - Vest.

Sursa: www.bihon.ro
 
Stadiul pregătirii de proiecte pentru Programul Operaţional Regional
Ieri, în Sala Mare a Primăriei Oradea, a avut loc Conferinţa Judeţeană de lucru privind "Stadiul pregătirii de proiecte pentru Programul Operaţional Regional". Evenimentul a fost organizat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, care a invitat autorităţile publice din judeţul Bihor la discuţii pe marginea posibilităţii accesării de fonduri nerambursabile în cadrul POR.

Din păcate, la invitaţia lansată, a răspuns un număr infim de primării, lucru care subliniază încă o dată faptul că edilii nu acordă suficient interes acestei oportunităţi.

Sursa: www.crisana.ro
 
10 din cele 80 de proiecte derulate pe bani europeni
10 din cele 80 de proiecte derulate pe bani europeni prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest sunt proiecte de infrastructură. "Este vorba de zece proiecte mari din care care patru sunt ale judeţului Bihor. Se vor absorbi 29 milioane de euro, ceea ce este o veste bună pentru judeţ", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de lucru pe tema stadiului de implementare a proiectelor prin intermediul Planului Operativ Regional (POR), Sanda Cătană, director executiv în cadrul ADR Nord-Vest.

Sursa: www.bihoreanul.ro
 
Un nou contract de finantare pentru reabilitarea cladirilor de patrimoniu
Un nou contract de finantare pentru reabilitarea cladirilor de patrimoniu, aprobat in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2007-2013, a fost semnat pe 11 iunie.

Proiectul “Revitalizarea cetatii Oradea in vederea introducerii in circuitul turistic: Cetatea Oradea, complex turistic european - etapa I”, este o aplicatie, in cadrul Programului Operational Regional,  a Municipiului Oradea.

Valoarea totala a proiectului este de 36.780.329,12 RON (8.572.704 Euro), din care valoarea nerambursabila - 28.717.702,60 Ron (6.693.479 Euro).

Sursa: www.stiriong.ro
 
Revitalizarea Cetăţii Oradea
Revitalizarea Cetăţii Oradea şi introducerea ei în circuitul turistic a fost şi este un obiectiv al strategiei de dezvoltare a municipiului Oradea.

În acest sens, obiectivul general al proiectului de revitalizare constă în transformarea zonei Cetăţii Oradea într-o zonă de interes turistic major, poartă culturală şi de patrimoniu, nucleu al turismului cultural, pilon de dezvoltare durabilă urbană şi centru multicultural european.

Sursa: www.oradea.ro
 
După doi ani în care adminstraţia orădeană
După doi ani în care adminstraţia orădeană a făcut eforturi susţinute în vederea obţinerii de finanţări nerambursabile pentru Cetatea Oradea, mâine munca funcţionarilor orădeni va fi încununată de un prim succes. În prezenţa ministrului Dezvoltării Durabile şi Locuinţei, Vasile Blaga, va fi semnată, în Sala Mare a Primăriei Oradea, convenţia de finanţare a lucrărilor de revitalizare a Cetăţii Oradea şi includere a ei în circuitul turistic european, etapa I.

În paralel, se fac eforturi pentru accesarea a noi fonduri nerambursabile pentru lucrările de reabilitare prevăzute în etapa a II-a.

Sursa: www.oron.ro
 
Semnarea Contractului
Ieri, în Sala Mare a Primăriei Oradea, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Locuinţelor, Vasile Blaga, a fost semnat contractul de finanţare a lucrărilor de reabilitare a Cetăţii Oradea. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 36.780.329 lei, din care 28.717.702 reprezintă finanţări nerambursabile.

 
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţelor Vasile Blaga
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţelor Vasile Blaga, directorul general al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional din Ministerul Dezvoltării, Gabriel Friptu, şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest), Claudiu Coşier, au sosit joi la Oradea pentru a semna cu primarul Ilie Bolojan contractul de finanţare pentru proiectul „Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic: Cetatea Oradea, complex turistic european – etapa I”.

Sursa: www.bihoreanul.ro

 
367 de miliarde de lei vechi costa reabilitarea cetatii medievale
Investitia va fi finalizata in sase ani.

Primaria Oradea si ministerul Dezvoltarii Durabile si Locuintei au semnat Conventia de finantare a lucrarilor de revitalizare a Cetatii din Oradea si includerea ei in circuitul turistic european. Municipalitatea oradeana este reprezentata in proiect de primarul Ilie Bolojan, iar Ministerul Dezvoltarii de ministrul Vasile Blaga si de directorul general al Autoritatii de Management pentru Programul  Operational Regional din cadrul Ministerului, Gabriel Friptu.

 
«ÎnceputAnterior1112131415161718UrmătorSfârşit»

Pagina 17 din 18
Panorame 3D - Cetatea OradeaGalerie Foto Cetatea Oradea