Trimite unui prieten

A fost pornit iluminatul arhitectural al Palatului Apollo

Miercuri , 9 Septembrie 2020, 15:39

Exportă PDF - A fost pornit iluminatul arhitectural al Palatului Apollo Tipărește pagina - A fost pornit iluminatul arhitectural al Palatului Apollo Trimite unui prieten - A fost pornit iluminatul arhitectural al Palatului Apollo
A fost pornit iluminatul arhitectural al Palatului Apollo

Începând din această săptămână, una dintre clădirile reprezentative ale pietonalului Republicii, Palatul Apollo, poate fi admirată în toată splendoarea ei și noaptea, după ce firma Luxten a pornit iluminatul arhitectural pe clădire.

Iluminatul a fost executat de firma Luxten și a costat 101.000,13 lei, suma urmând a fi plătită în rate de către Primăria Oradea în baza contractului de lucrări încheiat cu firma Luxten.

Palatul Apollo se află în reabilitare din 2017, iar lucrările de reabilitare sunt executate de Constructorul Sălard, valoarea investiției fiind de 2.885.543,83 lei fără TVA.

Palatul este situat în zona centrală a municipiului Oradea, pe str. Republicii nr.12-12A, având două faţade, una spre str. Republicii, cea mai bogat decorată şi cealaltă spre str. Mihai Eminescu, mai simplă. Faţadele au elemente preluate din stilurile Empire sau Biedermeier, manieră ornamentală întâlnită în aceeaşi perioadă la Viena, Berlin sau Budapesta.

În cadrul intervenției, la clădire au fost propuse lucrări la acoperiș și fațadă: s-au înlocuit șorturile din tablă zincată cu tabla nouă; s-au remediat problemele de etanșeitate; s-a înlocuit astereala în zonele cu învelitoare din tablă și plăci din fibrociment; s-a revizuit învelitoarea din tablă din curtea interioară, din țiglă profilată, s-au revizuit coșurile de fum etc.

În ceea ce privește reabilitarea fațadelor, s-au înlăturat porțiunile degradate ale tencuielilor de pe fațade; au fost retencuite porțiunile decopertate ale fațadelor; iar întreaga suprafață parietală supusă reabilitării s-a curățat prin periere și s-a zugrăvit cu vopsele pe baza de dispersie silicatică pentru acoperiri ale fațadelor; au fost efectuate lucrări de reabilitare a tâmplăriei din lemn precum și lucrări de consolidare la balcon; au fost efectuate reparații la profile, scafe și cornișă precum și zugrăveli exterioare la fațade, inclusiv ale ornamentelor.

În timp ce în vara anului trecut constructorul a finalizat reabilitarea fațadei spre strada Republicii, la începutul acestei veri s-au finalizat și lucrările la fațada spre str. Mihai Eminescu.

Totodată, a fost finalizată și fațada aferentă casei scării, iar momentan se lucrează la reabilitarea curții interioare, ultimul nivel din curtea interioară a fațadei fiind de asemenea finalizat în totalitate.

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421