Trimite unui prieten

A început montarea iluminatulului de sărbători

Marti , 10 Noiembrie 2020, 11:27

Exportă PDF - A început montarea iluminatulului de sărbători Tipărește pagina - A început montarea iluminatulului de sărbători Trimite unui prieten - A început montarea iluminatulului de sărbători
A început montarea iluminatulului de sărbători

Din data de 5 noiembrie 2020, Primăria Oradea a început montarea instalațiilor specifice iluminatului de sărbători, pregătind astfel orașul pentru sărbătorile de iarnă care se apropie.

Oradea va fi împodobită și în acest an cu aproximativ 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Astfel că în acest an orașul va fi decorat cu panouri luminoase în formă de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, arcade luminoase, globulețe.

Iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, pe pietonal. În aceste zile deja au fost montate luminile în Piața Unirii, pod Sf. Ladislau, pe Pietonal și parcul 1 Decembrie.

Primele lumini vor fi aprinse pe clădirea Primăriei, Podul Sfântul Ladislau, în Piața Ferdinand și pe strada Republicii, restul luminilor aprinzându-se pe rând ulterior până la Crăciun. Iluminatul de sărbători va înfrumuseța orașul până la Bobotează.

Realizarea instalaţiilor electrice luminoase este asigurată de către firma SC Luxten Lighting Co SA în mod gratuit, conform contractului de concesiune. Pentru toate instalațiile luminoase sunt utilizate becuri LED, al căror consum de energie electrică este mult mai redus, respectiv cu circa 50% față de becurile normale, Anul trecut realizarea instalaţiilor electrice luminoase s-a ridicat la circa 500.000 de euro.

Cu toate că, din cauza pandemiei SARS-COV-2, în acest an nu se ține Târgul de Crăciun în Oradea, totuși în Piața Unirii se va monta bradul ecologic de 12 metri, care, împreună cu  instalaţiile de iluminat, va fi asigurat de asemenea de către firma SC Luxten Lighting Co SA, în mod gratuit.

 

 

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421