Trimite unui prieten

Al nouălea tramvai Imperio a ajuns la Oradea

Vineri , 13 Noiembrie 2020, 13:31

Exportă PDF - Al nouălea tramvai Imperio a ajuns la Oradea Tipărește pagina - Al nouălea tramvai Imperio a ajuns la Oradea Trimite unui prieten - Al nouălea tramvai Imperio a ajuns la Oradea
Al nouălea tramvai Imperio a ajuns la Oradea

Azi, 13 octombrie, a ajuns la Oradea și cel de-al nouălea tramvai Imperio din cele zece programate să sosească în acest an. Acesta va fi supus unor probe de anduranță pe traseu, după care va deservi călătorii alături de celelalte garnituri.

Urmează să sosească până la sfârșitul anului și ultimul tramvai din acest prim lot, iar pentru anul 2021 sunt programate următoarele 10.

Contractul de furnizare a celor 20 de tramvaie a fost semnat în data de 19.10.2018, între Municipiul Oradea și Societatea Astra Vagoane Călători S.A., fiind în valoare de 148.800.000 le fără TVA (7.400.000 lei fără TVA/tramvai).

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98% iar contribuţia proprie din bugetul local al Municipiului Oradea este de 2%.

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități. Tramvaiele sunt prevăzute cu podea coborâtă 100% şi cu instalaţii de validare/taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing.

Totodată, noile tramvaiele vor fi eficiente din punct de vedere energetic și vor recupera energia datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie.

 

 

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421