Trimite unui prieten

Aleea pietonală din Parcul Libertăţii va purta numele biologului Anna Marossy

Vineri , 25 Mai 2018, 12:04

Exportă PDF - Aleea pietonală din Parcul Libertăţii va purta numele biologului Anna Marossy Tipărește pagina - Aleea pietonală din Parcul Libertăţii va purta numele biologului Anna Marossy Trimite unui prieten - Aleea pietonală din Parcul Libertăţii va purta numele biologului Anna Marossy
Aleea pietonală din Parcul Libertăţii va purta numele biologului Anna Marossy

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de joi, 24 mai 2018, acordarea denumirii „Aleea Anna Marossy - biolog (1931-2015)" pentru aleea pietonală din Parcul Libertăţii. Atribuirea denumirii a fost solicitată de dl Marius Sabău, care, în numele a 848 de cetăţeni din municipiul Oradea, a depus anul trecut o cerere în acest sens la Primăria Oradea.

Născută la Beiuş în 1931, biologul Anna Marossy a fost o prezenţă extrem de activă în spaţiul public, făcându-se cunoscută ca apărătoare a naturii. Ea şi-a ridicat vocea împotriva proiectelor periculoase pentru mediu, luând atitudine, printre altele, pentru salvarea rezervaţiei Pârâul Peţea de la Băile 1 Mai sau a zonei Padişului.

Anna Marossy a fost profesoară de biologie în oraşul Ştei, iar din 1966 numele său s-a legat de Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, unde a activat ca muzeograf principal în cadrul Secţiei de Ştiinţe ale Naturii, până la pensionarea sa în 1988.

În anul 2006, Anna Marossy a fost distinsă cu Premiul de Excelenţă de către Primăria Municipiului Oradea.

 

 

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta