Trimite unui prieten

Aproape 300 de locuri de parcare de domiciliu au fost amenajate lângă Calea Aradului

Miercuri , 9 Septembrie 2020, 15:53

Exportă PDF - Aproape 300 de locuri de parcare de domiciliu au fost amenajate lângă Calea Aradului Tipărește pagina - Aproape 300 de locuri de parcare de domiciliu au fost amenajate lângă Calea Aradului Trimite unui prieten - Aproape 300 de locuri de parcare de domiciliu au fost amenajate lângă Calea Aradului
Aproape 300 de locuri de parcare de domiciliu au fost amenajate lângă Calea Aradului

Primăria Oradea a finalizat lucrările de asfaltare a parcărilor de lângă Calea Aradului, aferente celor două zone: str. H. Ibsen - Cornițelului - Lalelelor, respectiv zona Calea Aradului - Vlădeasa - Fagurelui.

În total au fost realizate 278 de locuri de parcare, dintre care 103 în perimetrul str. H. Ibsen - Cornițelului - Lalelelor și 175 în zona Calea Aradului - Vlădeasa - Fagurelui.

„Pentru că ne aflăm în Cartierul Ioșia, doresc să vă spun că lucrăm în acest moment la str. Coriolan Hora, care este dincolo de centură, aceasta fiind finalizată în proporție de 90%. În acest moment se lucrează la accesele la proprietăți, dar și la accesele peste linia de calea ferată din centură. Mai avem încă trei străzi nemodernizate din cartierul vechi Ioșia, dar care vor fi asfaltate până la mijlocul anul viitor", a anunţat viceprimarul Florin Birta, în cadrul conferinţei de presă organizate cu acest prilej.

Pe lângă locurile de parcare, s-au amenajat trotuarele și accesele aferente, fiind realizate și lucrări de canalizare pluvială.

Totodată, a fost realizat iluminatul public cu led pentru cele două zone de parcări.

Lucrările de pe străzile H. Ibsen - Cornițelului - Lalelor s-au desfășurat pe o suprafață totală de 1.749 mp, din care 1.214 mp destinaţi parcărilor. Lucrările sunt executate de firma SC Drumuri Bihor SA, valoarea acestora fiind de 780.167,32 lei +TVA.

Lucrările la parcările de pe străzile Calea Aradului - Vlădeasa și Fagurelui s-au desfășurat pe o suprafață de 2.793 mp, din care suprafața destinată parcărilor este de 2.382 mp. Lucrările au fost executate tot de de SC Drumuri Bihor SA, iar valoarea lucrărilor este de 1.366.209,76 lei + TVA.

Parcările din spatele blocurilor de pe Calea Aradului sunt atât perpendiculare cât și laterale, în funcție de spațiul existent. Ele s-au amenajat pentru a compensa dispariţia locurilor de parcare de pe Calea Aradului, care au fost desfiinţate pentru a face loc noii linii de tramvai.

De menționat că în luna mai a acestui an s-a finalizat asfaltarea și marcarea carosabilului pe Calea Aradului, în urma  lucrărilor de extindere a liniei de tramvai pe noul traseu Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor.

În atașament găsiți o galerie foto.

 

 

Galeria foto - Aproape 300 de locuri de parcare de domiciliu au fost amenajate lângă Calea Aradului

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421