Trimite unui prieten

Au început lucrările de amenajare a străzii Vasile Alecsandri

Joi , 14 Septembrie 2017, 15:16

Exportă PDF - Au început lucrările de amenajare a străzii Vasile Alecsandri Tipărește pagina - Au început lucrările de amenajare a străzii Vasile Alecsandri Trimite unui prieten - Au început lucrările de amenajare a străzii Vasile Alecsandri
Au început lucrările de amenajare a străzii Vasile Alecsandri

Săptămâna aceasta au început lucrările pentru amenajarea străzii Vasile Alecsandri și transformarea acesteia în pietonală. Contractul de lucrări a fost atribuit asocierii SC Gavella Com SRL - Porfido Ed Arte Consorzio Stabile - SC Ritmoteh SRL, la prețul de 4.118.136 lei fără TVA.

„Prin transformarea străzii V. Alecsandri în pietonală ne dorim să legăm Piața Unirii de Cetatea Oradea, pentru că, așa cum am mai amintit, un obiectiv important este extinderea spațiilor pietonale din zona centrală și atragerea turiștilor. Reabilitarea străzii Vasile Alecsandri este menită să crească atractivitatea turistică a oraşului şi să ofere vizitatorilor posibilitatea de a admira frumuseţea arhitecturii orădene de-a lungul unui traseu format din străzile Republicii, Piaţa Ferdinand, Piața Unirii, Vasile Alecsandri şi Parcul 1 Decembrie, cu destinație spre Cetatea Oradea", a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Lucrările vor dura aproximativ 6 luni și vor consta în pavarea carosabilului cu cubeţi de piatră porfir - pe zona centrală, amenajarea trotarului cu plăci de piatră porfir - pe zonele laterale, precum și amenajarea a două platforme de containere subterane. Totodată se va realiza rețeaua de canalizare meteorică pentru preluarea apelor de pe carosabil și trotuar, respectiv de la burlanele clădirilor. În ceea ce privește iluminatul public, pe stradă se vor monta corpuri de iluminat de tip LED pe suspensii din oțel flexibil inoxidabil.

În paralel cu lucrările de modernizare a străzii, în prezent se lucrează și la reabilitarea fațadelor clădirilor situate pe strada V. Alecsandri. Astfel se lucrează la clădirea situată la nr. 9 și sunt aproape finalizate fațadele clădirilor de la numerele 5, 6, 13 și 15. Totodată au fost semnate contractele de reabilitare pentru imobilele nr. 2, 3, 4, 7, 11 și 19, unde lucrările ar trebui finalizate până în cursul lunii iunie anul viitor.

 

 

 

Galeria foto - Au început lucrările de amenajare a străzii Vasile Alecsandri

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert