Trimite unui prieten

Azi începe Săptămâna Mobilităţii Europene

Marti , 16 Septembrie 2014, 8:44

Exportă PDF - Azi începe Săptămâna Mobilităţii Europene Tipărește pagina - Azi începe Săptămâna Mobilităţii Europene Trimite unui prieten - Azi începe Săptămâna Mobilităţii Europene
Azi începe Săptămâna Mobilităţii Europene

În perioada 16 - 22 septembrie, la Oradea se va desfăşura o nouă ediție a evenimentului "Săptămâna Mobilităţii Europene", în care vor avea loc o serie de acţiuni organizate de Primăria municipiului Oradea, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio, Oradea Transport Local şi Asociația Sportivă Probikers Bihor.
Săptămâna Mobilității Europene a fost iniţiată în anul 2002 de Comisia Europeană, pentru promovarea mijloacelor de transport durabil în orașe, punctul culminant al acestei manifestări constituindu-l ziua de 22 septembrie, "Ziua Europeană fără Maşini".
Pe durata acestei săptămâni, care va sta în acest an sub sloganul "Străzile noastre, alegerea noastră!", vor avea loc o serie de acţiuni menite să conştientizeze cetăţenii urbei asupra importanţei deosebite pe care o reprezintă un climat sănătos în viaţa de zi cu zi şi manifestări care să promoveze modalităţile de transport nepoluante (biciclete, role, mersul pe jos).
Astfel, în funcţie de posibilităţi şi de dorinţa proprie, cetăţenii municipiului Oradea sunt invitaţi la îmbunătăţirea climatului municipiului, participând la salubrizarea spaţiilor verzi din imediata lor vecinătate, a parcurilor, a malurilor Crişului Repede, sau renunţând, măcar pentru o zi, la maşină şi folosind transportul în comun.
Printre evenimentele organizate pot fi menționate evenimente sportive: streetball și tenis de picior în Piața Unirii, pedalare nocturnă în parcul Brătianu, respectiv ziua porților deschise la OTL sau Critical Mass-ul din 21 septembrie.
Mai multe detalii legate de aceste evenimente, respectiv programul Săptămânii Mobilității Europene, pot fi găsite în atașament.

Fișiere - Azi începe Săptămâna Mobilităţii Europene

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei