Trimite unui prieten

Bloc operator ultramodern și Secție de ginecologie reabilitată şi modernizată la Maternitatea Oradea

Miercuri , 25 Noiembrie 2020, 14:57

Exportă PDF - Bloc operator ultramodern și Secție de ginecologie reabilitată şi modernizată la Maternitatea Oradea Tipărește pagina - Bloc operator ultramodern și Secție de ginecologie reabilitată şi modernizată la Maternitatea Oradea Trimite unui prieten - Bloc operator ultramodern și Secție de ginecologie reabilitată şi modernizată la Maternitatea Oradea
Bloc operator ultramodern și Secție de ginecologie reabilitată şi modernizată la Maternitatea Oradea

Au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Blocului operator de ginecologie și a Secției de ginecologie de la Maternitatea Oradea, acestea urmând să fie puse la dispoziția pacientelor din data de 2 decembrie.

Anunţul a fost făcut de primarul Florin Birta într-o conferinţă de presă, azi, 25 noiembrie, în prezența președintelui Consiliului Județean Ilie Bolojan şi a managerului Spitalului Clinic Județean dr. Gheorghe Carp şi a cadrelor medicale.

Noul bloc operator de ginecologie se compune din trei săli de operație, terapie intensivă cu 10 paturi, Secția de ginecologie dispunând de 30 de paturi. Realizarea acestuia a fost necesară pentru a putea fi eliberată vechea clădire, care este într-o stare improprie actului medical.

Partea de construcție a fost finanțată de  Ministerul Sănătății, Consiliul Local, dar și din veniturile proprii ale spitalului. Pentru lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Secției de ginecologie, Staționar III, Ministerul Sănătății a alocat 8 milioane de lei, iar Consiliul Local 900.000 lei.

Una dintre cele mai moderne maternităţi din ţară

„În afară de aceste lucrări de construcție, am accesat și un proiect european în valoare de 1.200.000 euro, necesar pentru achiziția meselor de operații, a lămpilor pentru sălile de operații, pentru fluxul de aer laminar, tunuri laparoscopice, pentru realizarea sălilor în sine, dar și pentru achiziția altor dispozitive și aparaturi medicale necesare într-un bloc operator modern, plus sistemul de transmitere video a intervențiilor chirurgicale. În partea constructivă, această clădire practic a fost refăcută în totalitate, s-au făcut recompartimentări, au fost introduse gaze medicale, au fost introduse acele stații obligatorii pentru gaze medicale, iar dotarea spitalului este cea mai modernă. Sunt chiar foarte mulțumit pentru că în cazul în care nu ar fi existat aceea conlucrare perfectă dintre Ministerul Sănătății, care a alocat 8 milioane de lei, Primăria Oradea care a alocat 900 mii de lei, donații în valoare de 100 mii de lei, precum și contribuția proprie a Spitalului Județean, în valoare de 7 milioane lei, astfel că această secție și bloc operator cu terapie intensivă într-adevăr să se prezinte impecabil, pentru binele pacientelor și cadrelor medicale, deoarece toată lumea are dreptul să aibă condiții corespunzătoare", a spus dr. Gheorghe Carp.

La rândul său, primarul Florin Birta a declarat: „Putem spune că, în urma modernizării, suntem azi prezenți la una dintre maternitățile cele mai moderne din țară, aici au fost investiții de peste 20 milioane de lei. Este important de subliniat că din cei peste 20 milioane lei, aproximativ 7 milioane de lei au fost investite din veniturile proprii ale Spitalului Județean Oradea. Ceea ce înseamnă că managerul Carp în cei 9 ani de mandat a avut un management performant, pentru că nu cred că sunt foarte multe spitale din România în acest moment care pot investi 7 milioane de lei din veniturile proprii în infrastructura medicală, în sănătate. De aceea doresc să-l felicit pentru toți cei 9 ani în care a condus Spitalul Județean și pentru tot ce a făcut pentru sănătatea orădenilor și a bihorenilor."

De asemenea, primarul i-a mulțumit și predecesorului său la cârma Primăriei Oradea, Ilie Bolojan, pentru cei 12 ani de activitate, în special pentru eforturile depuse pentru sistemul de sănătate din Oradea precum și pentru prioritățile avute în acest domeniu. Totodată, a atras atenția asupra parteneriatului între Primăria Oradea și Consiliul Județean în urma căruia se va construi un nou spital pe strada Vlădeasa.

Reamintim că prin proiectul transfrontalier elaborat în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara şi cu Universitatea din Debreţin (Ungaria), Maternitatea din Oradea a beneficiat de fonduri europene nerambursabile de 1,2 milioane euro. Proiectul „Îmbunătăţirea standardelor de sănătate în prevenirea, identificarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare şi ginecologice în zona transfrontalieră", al cărui lider este Institutul de Boli Cardiovasculare, iar parteneri sunt Spitalul Judeţean din Oradea şi Universitatea din Debreţin, are o valoare de 3 milioane euro, din care suma nerambursabilă este de 2,25 milioane euro.

Dotarea cu aparatură a noului bloc operator s-a făcut din fonduri UE, iar restul lucrărilor prin fonduri proprii ale spitalului, contribuția Primăriei Oradea și fonduri de la Ministerul Sănătății.

 

 

Galeria foto - Bloc operator ultramodern și Secție de ginecologie reabilitată şi modernizată la Maternitatea Oradea

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421