Trimite unui prieten

Business hotel în Parcul Industrial și amenajarea subsolului Palatului Baroc, aprobate în CMUAT

Vineri , 24 Septembrie 2021, 14:34

Exportă PDF - Business hotel în Parcul Industrial și amenajarea subsolului Palatului Baroc, aprobate în CMUAT Tipărește pagina - Business hotel în Parcul Industrial și amenajarea subsolului Palatului Baroc, aprobate în CMUAT Trimite unui prieten - Business hotel în Parcul Industrial și amenajarea subsolului Palatului Baroc, aprobate în CMUAT
Business hotel în Parcul Industrial și amenajarea subsolului Palatului Baroc, aprobate în CMUAT

În ședința Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului s-a aprobat construirea unui business hotel în incinta Parcului Industrial I, pe str.  Petre Carp nr. 16, proiect care vine în întâmpinarea persoanelor care sosesc în parcul industrial în interes de afaceri și trebuie să rămână pentru câteva zile.

În acest sens, firma S.C Dito Group S.R.L a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) privind proiectul care cuprinde: construire hotel business cu 16 camere și un restaurant cu regim de înălțime subsol+parter+2 etaje, construire hală de depozitare cu birouri cu regim de înălțime parter (prevăzută cu 15 locuri de parcare pentru autoturisme și 16 locuri pentru camioane), un pavilion cu terasă acoperită și încă o terasă acoperită.

De menționat că între hotel și hala de depozitare se va amenaja o perdea de vegetație înaltă.

Într-o prima etapă se va construi business hotelul, care este prevăzut cu 22 de locuri de parcare și un loc pentru autocar.

Tot în cadrul CMUAT s-a aprobat refuncționalizarea subsolului Palatului Episcopiei Romano-Catolice (Palatul Baroc - fostul sediu al Muzeului Țării Crișurilor), în sensul amenajării mai multor încăperi  cu destinația de co-working.

Termenul „co-working" definește un spațiu partajat, care poate fi folosit de firmele aflate în căutarea unui birou, un spațiu în care acestea pot să conlucreze și să colaboreze.

„Episcopia Romano-Catolică ne-a solicitat  avizul pentru câteva mici  modificări la proiectul de reabilitare a Palatului Episcopal. Acestea privesc redeschiderea a trei ferestre zidite în perioada dinainte de anul 1989, rețeaua de instalații sanitare, dar și câteva modificări solicitate de ISU Bihor. Practic, modificările la proiect privesc zona de parter, etajul I și etajul II - unde se va amenaja o sală de conferințe de 160 mp, cu grupurile sanitare aferente. Separat s-a propus refuncționalizarea subsolului palatului, pentru care Episcopia va solicita o nouă autorizație de construire pe baza unui proiect tehnic", a precizat Arhitectul Șef al Primăriei Oradea, Radu Fortiș.

Astfel, la subsol se va amenaja o sală multifuncțională (practic o încăpere necompartimentată cu o suprafață de 360 mp, situată în jumătatea  din aripa estică a palatului, înspre Șirul Canonicilor), trei birouri de tip co-working, fiecare dintre acestea având între 30 - 50 mp, un coridor tot cu funcțiunea de co-working în suprafață de 220 mp, la care se adaugă grupuri sanitare și anexe.

Această refucționalizare a spațiului subsolului vine tot în întâmpinarea nevoilor mediului de afaceri, mai ales a micilor întreprinzători. 

 

Fișiere - Business hotel în Parcul Industrial și amenajarea subsolului Palatului Baroc, aprobate în CMUAT

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator