Trimite unui prieten

Centrul de zi pentru scleroză multiplă a fost inaugurat

Vineri , 16 Noiembrie 2012, 15:37

Exportă PDF - Centrul de zi pentru scleroză multiplă a fost inaugurat Tipărește pagina - Centrul de zi pentru scleroză multiplă a fost inaugurat Trimite unui prieten - Centrul de zi pentru scleroză multiplă a fost inaugurat
Centrul de zi pentru scleroză multiplă a fost inaugurat

Azi, 16 noiembrie a  avut loc inaugurarea investiției, realizate prin proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere centru de zi pentru persoane cu scleroză multiplă din municipiul Oradea", proiect finanțat prin fonduri europene.

La eveniment au luat parte primarul Ilie Bolojan, dl. Marcel Boloș - secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, consilierul local Florica Cherecheș, reprezentanții Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional 2007-2013, ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord Vest, membrii ai Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

În deschiderea evenimentului a avul loc slujba de sfințire a clădirii, oficiată de episcopul Sofronie Drincec.

"Iubiţi fraţi şi surori, ziua de a azi este un izvor de mare bucurie sufletească pentru toţi cei aici de faţă. Harul lui Dumnezeu lucrează în chip minunat şi poate să transforme orice durere într-un exemplu al trăirii cu demnitate", a spus episcopul ortodox.

Centrul de zi pentru bolnavii cu scleroză multiplă a fost deschis în 1994, iar în prezent deserveşte 370 de bolnavi veniţi din tot  judeţul Bihor.

"Astăzi avem o dublă bucurie, în primul rând pentru că finalizăm o investiţie pe domeniul social, iar apoi pentru că ne aflăm la un început de drum în ceea ce priveşte colaborarea dintre Primăria Oradea şi Biserica Ortodoxă, care va prelua în îngrijire acest centru de bolnavi. Mulţumesc, Episcopiei Ortodoxe, mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest proiect, respectiv Agenţiei de Dezvoltare Nord Vest, Ministerului Dezvoltării, d-nei consilier Florica Cherecheş, care în calitatea sa de preşedintă a Comisiei sociale a propulsat pentru implementare o serie de proiecte foarte importante pe domeniul social", a spus primarul Ilie Bolojan.

În încheiere, secretarul de stat Marcel Boloş a precizat: "Mă bucur să văd că proiectele la care am lucrat acum prind viaţă. Mulţumesc întregii mele echipe, în calitate de fost director al Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională".

În ataşament găsiţi materialele cu toate detaliile investiţiei.

 

Galeria foto - Centrul de zi pentru scleroză multiplă a fost inaugurat

Fișiere - Centrul de zi pentru scleroză multiplă a fost inaugurat

Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei