Trimite unui prieten

Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, invită: Open-Air la Cetatea Oradea

Miercuri , 22 Iulie 2015, 13:20

Exportă PDF - Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, invită: Open-Air la Cetatea Oradea Tipărește pagina - Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, invită: Open-Air la Cetatea Oradea Trimite unui prieten - Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, invită: Open-Air la Cetatea Oradea
Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, invită: Open-Air la Cetatea Oradea

Orchestra Națională de Tineret a Republicii Moldova invită locuitorii orașului Oradea la un excepțional concert open-air. În data de 30 iulie 2015, la ora 19:00, 71 de tineri muzicieni vor urca pe scena amplasată la Cetatea Oradea. Accesul publicului este gratuit la concert.

Instrumentiștii vin în România cu un program excepțional de muzică simfonică. Dirijați de bagheta distinsului Gabriel Bebeșelea, asistat de Vlad Eniu, artiștii vor interpreta următoarele opere:

1. "Dansurile din Galanta", Zoltán Kodály
2. "Dansurile Românești", Béla Bartók
3. "Concert pentru vioară", Jean Sibelius
4. "Simfonia nr. 5", Piotr Ceikovski
Solist în concert este violonistul Dan Iulian Druțac, student la Guildhall Music School and Dramaâ.
„Acest concert este o continuare firească a programului de vară 2015 CYO. După 2 recitaluri de violă, un grandios Open-Air și un extraordinar concert la Sala cu Orgă, suținute la Chișinău, Orchestra Națională de Tineret a Republicii Moldova vine să se prezinte astfel și publicului român. Acest concert, pregătit minuțios de către toți cei implicați este o mare responsabilitate , dar și o realizare a tinerilor artiști, care au muncit ore-n șir, dirijați de Gabriel Bebeșelea. Sperăm să cucerim publicul din Oradea ", declară Andriano Marian, dirijorul și coordonatorul Chișinău Youth Orchestra.
Concertul din Oradea face parte din programul de vară al Chişinău Youth Orchestra, desfășurat în acest an sub sloganul „Urmează Pasiunea". Tinerii instrumentişti participanți în proiect, studiază în unele dintre cele mai importante centre educaţionale din Europa, dar vin în vacanţă acasă, pentru a susține o serie de concerte unice. Programul a pornit cu un inedit flashmob, desfășurat în troleibuzele Chișinăului, după care au urmat concertele "Voila Viola" și "Voila Viola Classic", Open Air în scuarul Catedralei din Chișinău, dar și lansarea Orchestrei Naționale de Tineret a Republicii Moldova, în cadrul concertului susținut la Sala cu Orgă, organizate în perioada 17 iulie - 28 august.
Din România, Orchestra Națională de Tineret călătorește spre orașul Kassel, Germania, pentru a evolua în cadrul festivalului
Programul de vară Chișinău Youth Orchestra este organizat de Asociaţia Muzical-Corală din Moldova. Compania Moldcell susține întregul program, în calitate de Partener General.
Partener principal: Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova. Alți parteneri: Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" Chişinău, Gas Natural Fenosa, Ministerul Culturii al Republicii Moldova.
Mai multe informaţii și fotografii găsiţi pe pagina de facebook Chişinău Youth Orchestra, dar și pe www.cyo.md.

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea