Trimite unui prieten

Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru amenajarea Grădinii Urbane Nufărul

Vineri , 24 Iulie 2020, 15:05

Exportă PDF - Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru amenajarea Grădinii Urbane Nufărul Tipărește pagina - Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru amenajarea Grădinii Urbane Nufărul Trimite unui prieten - Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru amenajarea Grădinii Urbane Nufărul
Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru amenajarea Grădinii Urbane Nufărul

În cadrul ședinței al Consiliului Local consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici la faza SF pentru amenajarea Grădinii urbane Nufărul, care prevede realizarea unei zone verzi ce se dorește să fie un punct de atracție atât pentru orădeni, cât și pentru cei care vizitează orașul.

Detalii legat de acest proiect au fost prezentate de către viceprimarul Mircea Mălan în cadrul unei conferințe de presă unde a menționat că se dorește amenajarea unei grădini botanice pe o suprafață de peste 7 hectare, în cartierul Nufărul, între actualul parc Salca şi complexul comercial Lotus. În prezent, pe acest amplasament se găseşte un teren degradat, care urmează să fie preluat de Primăria Oradea.

„Practic se va amenaja un loc special de recreere, de promenadă, cu o grădină botanică închisă, cu 15 zone amenajate distinct, cu un lac creat artificial, cu punerea în valoare a pârâiașului existent care face legătura cu Peța. Pe cele 7,6 hectare se va construi o seră propriu-zisă, în care vor funcționa ateliere și laboratoare pe care le vor folosi cei de la Universitatea Oradea - Facultatea de Biologie, se vor amenaja spații verzi cu vegetație variată. Proiectul presupune de asemenea, realizarea unei promenade suspendate care va face legătura între Peța și Lotus. Accesul la această pasarelă se va putea face dinspre malul Peței, dinspre Trade Center și dintr-un turn de observație care va fi amplasat în mijlocul acestui complex botanic și care va fi realizat pe o structură ușoară", a precizat viceprimarul Mircea Mălan.

Totodată, proiectul prevede amenajarea unei zone destinate celor mici, un Orășel al Copiilor.

Proiectul estimat la aproximativ 20 de milioane de euro va avea ca rezultat amenajarea celui mai mare parc din Oradea. Împreună cu parcul Salca şi cu zona sportivă deja amenajată, se va crea o zonă verde de 15 ha, cu toate dotările necesare: zone verzi liniștite și diverse, terenuri de sport, seră, orășel pentru copii, piste de alergare, alei și locuri de joacă, lacuri etc.

În perioada următoare se va trece la organizarea licitației pentru serviciile de proiectare, urmând ca Primăria Oradea să depună până la sfârșitul anului 2020 documentele pentru finanțarea acestui proiect din fonduri europene.

 

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea