Trimite unui prieten

Contract de finanţare semnat pentru energie geotermală în Nufărul

Miercuri , 8 August 2012, 15:21

Exportă PDF - Contract de finanţare semnat pentru energie geotermală în Nufărul Tipărește pagina - Contract de finanţare semnat pentru energie geotermală în Nufărul Trimite unui prieten - Contract de finanţare semnat pentru energie geotermală în Nufărul
Contract de finanţare semnat pentru energie geotermală în Nufărul

Primarul Ilie Bolojan a semnat în data de 6 august, la sediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri din Bucureşti, contractul de finanţare pentru proiectul "Valorificarea energiei geotermale în asociaţie cu pompe de căldură şi gaze naturale, pentru producerea agentului termic de încălzire şi preparare a apei calde de consum la consumatorii cartierului Nufărul I - Oradea".
Proiectul a fost depus în anul 2010, în cadrul Programului Operaţional Sectorial - Creşterea competitivităţii economice, Axa Prioritară 4. Scopul proiectului constă în înlocuirea energiei termice provenite din cărbune pentru preparare agent termic încălzire şi apă caldă de consum cu energie geotermală provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Elementul de noutate este dat de utilizarea pompelor de căldură, care permit extragerea unei puteri suplimentare de 12 MW de energie geotermală. Se va construi o staţie termică geotermală echipată cu schimbătoare de căldură în plăci, pompe de căldură şi boilere pe gaz, se va înlocui actuala reţea de transport agent primar şi apa geotermală cu o reţea nouă preizolată şi se vor adapta punctele termice actuale la noul agent termic primar cu module puncte termice automatizate.
Valoarea totală a proiectului este de 64.763.630,22 lei (cu TVA) din care fonduri structurale în valoare de 51,085.264,97 lei, iar finanţarea eligibilă a Primăriei Oradea este de 1.042.556,43 lei, la care se vor adăuga costurile neeligibile ale proiectului.
"Până în cel mult o lună de zile vom demara licitaţia pentru realizarea proiectului tehnic pentru acest proiect, urmând ca cel mai târziu la începutul primăverii să demarăm lucrările propriu-zise", a menţionat primarul Ilie Bolojan.

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei