Trimite unui prieten

DASO DISTRIBUIE ÎNCEPÂND DE AZI TICHETELE SOCIALE PENTRU MESE CALDE

Marti , 17 Noiembrie 2020, 11:49

Exportă PDF - DASO DISTRIBUIE ÎNCEPÂND DE AZI TICHETELE SOCIALE PENTRU MESE CALDE Tipărește pagina - DASO DISTRIBUIE ÎNCEPÂND DE AZI TICHETELE SOCIALE PENTRU MESE CALDE Trimite unui prieten - DASO DISTRIBUIE ÎNCEPÂND DE AZI TICHETELE SOCIALE PENTRU MESE CALDE
DASO DISTRIBUIE ÎNCEPÂND DE AZI TICHETELE SOCIALE PENTRU MESE CALDE

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Oradea că, în perioada următoare, se vor distribui tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde, conform prevederilor O.U.G. nr. 115/2020, cu modificările ulterioare, privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic, acordate din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestora, prin POAD.

Distribuirea acestor tichete se va face de  către echipele mobile din cadrul Direcției de Asistență Socială Oradea, următoarelor categorii de persoane:

- Persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste aceasta vârstă, care beneficiază de indemnizație socială pentru pensionari sau alte drepturi stabilite prin legi cu caracter special, plătite prin casele teritoriale de pensii.

- Persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/ familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, cu precădere cele monoparentale.

Astfel, fiecărui beneficiar îi va fi înmânat un plic, care va conține: tichetul social pe suport electronic pentru mese calde, codul pin necesar activării cardului precum și lista unităților afiliate unde aceștia pot utiliza tichetul.

Valoarea unui tichet este de 180 de lei/lună.

Dorim să precizăm faptul că, în cazul în care destinatarii finali beneficiază de mai multe indemnizații sau venituri din pensii aflate în plată, și valoarea cumulată a acestora depășește valoarea indemnizației sociale pentru pensionari, aceștia nu pot beneficia de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.

  

 

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421