Trimite unui prieten

Din martie, Oradea trece pe noua centrală pe gaz

Vineri , 15 Ianuarie 2016, 19:24

Exportă PDF - Din martie, Oradea trece pe noua centrală pe gaz Tipărește pagina - Din martie, Oradea trece pe noua centrală pe gaz Trimite unui prieten - Din martie, Oradea trece pe noua centrală pe gaz
Din martie, Oradea trece pe noua centrală pe gaz

Primarul Ilie Bolojan a susținut azi, 15 ianuarie 2016, o conferință de presă la care a vorbit despre sistemul de termoficare al orașului.

Acesta a ținut să precizeze câteva aspecte importante legat de modul în care funcționează sistemul de termoficare: "În primul rând doresc să-mi cer scuze orădenilor pentru întreruperile de apă caldă și căldură din aceste zile. Aceste întreruperi arată încă o dată, dacă mai era nevoie, justețea proiectului de înlocuirie a sistemului de termoficare actual, centrala termică a orașului având peste 50 de ani. Avariile care au existat pe rețele, în bună parte au fost rezolvate, însă până vom porni noua centrală, este posibil să mai apară unele avarii", a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

În acest moment s-a finalizat racordarea la magistrala Transgaz, urmând ca luni, 18 ianuarie 2016,  să fie recepționate lucrările. 

"Urmează ca în ședința de Consiliu Local, să se supună aprobării predarea în administrarea societății Transgaz a acestei rețele, după care se va putea trece la încheierea contractului de furnizare  gaz cu unul dintre marii furnizori din România. La finalul lunii ianuarie se vor realiza probe la primul cazan, la jumătatea lunii februarie vor continua probele la cel de-al doilea cazan, iar la începutul lunii martie se vor face probe la turbina cu cazanul recuperator. Estimăm că în cursul lunii martie va putea intra în funcțiune noua centrală pe gaz, fapt care va avea ca prim efect eliminarea poluării, dar și a problemelor legate de întreruperea furnizării agentului termic", a mai spus primarul Ilie Bolojan.  

 

Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei