Trimite unui prieten

DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ORADEA A MARCAT ZIUA PERSOANELOR FĂRĂ ADĂPOST

Luni , 11 Octombrie 2021, 17:49

Exportă PDF - DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ORADEA A MARCAT ZIUA PERSOANELOR FĂRĂ ADĂPOST Tipărește pagina - DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ORADEA A MARCAT ZIUA PERSOANELOR FĂRĂ ADĂPOST Trimite unui prieten - DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ORADEA A MARCAT ZIUA PERSOANELOR FĂRĂ ADĂPOST
DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ORADEA A MARCAT ZIUA PERSOANELOR FĂRĂ ADĂPOST

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, prin Serviciul Prevenirea Marginalizării Sociale, a marcat Ziua Internațională a Persoanelor fără Adăpost, printr-o activitate socială care a avut loc luni, 11 octombrie, la sediul Adăpostului de Noapte din str. Gutenberg nr. 8.

Locatarii Adăpostului de Noapte au fost pentru o zi în centrul atenției. Angajaţii DAS Oradea au pregătit pentru ei un mic eveniment, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2, o întâlnire unde au primit o masă caldă și dulciuri, menite a le îndulci pentru câteva momente viața. Am petrecut împreună câteva ore, le-am ascultat poveștile de viață și i-am încurajat să lupte pentru visele lor, având parte de tot sprijinul nostru. De asemenea, i-am rugat să-i îndrepte spre Adăpostul de Noapte și pe ceilalți, mai puțin norocoși, care trăiesc sub cerul liber, în canale, pe străzi, sau în adăposturi improvizate, asigurându-i de faptul că pot beneficia de un adăpost cald și sigur, menit să-i ajute să depăşească această perioadă dificilă din viaţa lor.

Aflându-ne la începutul sezonului rece, dorim să reamintim și totodată să rugăm comunitatea locală, să anunțe despre zonele sau locațiile în care se adăpostesc persoane fără adăpost, expuse temperaturilor scăzute, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliției Locale: 0259-969 sau la numărul de telefon non-stop 0359/466666 al Adăpostului de Noapte.

Administraţia publică locală sprijină această categorie vulnerabilă prin asigurarea dreptului la asistenţă şi protecţie socială, protejarea şi promovarea drepturilor persoanelor beneficiare în ceea ce priveşte egalitatea de şanse şi tratament, participarea egală, autodeterminarea, autonomia şi demnitatea personală.

Adăpostul de Noapte este situat pe str. J. Gutenberg nr. 8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri. Direcția de Asistență Socială Oradea oferă cazare în cele 2 corpuri de clădire si cele 6 containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă și grupuri sanitare, atât pentru femei cât și pentru bărbați. De asemenea, persoanele cazate aici primesc haine curate, ceai cald și nu în ultimul rând, sprijin pentru depășirea acestei perioade dificile din viața lor.

În Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeași adresă, respectiv J. Gutenberg nr. 8, peste zi, oamenii străzii beneficiază de consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obținerea actelor de identitate și stare civilă și, nu în ultimul rând, se pot bucura de vizionarea unui film și de lecturarea unei cărți.

Suntem alături de persoanele fără adăpost! Împreună putem trece cu bine și peste această iarnă!

Galeria foto - DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ORADEA A MARCAT ZIUA PERSOANELOR FĂRĂ ADĂPOST

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator