Trimite unui prieten

Echipamente medicale COVID-19 pentru spitalele orădene, cu finanţare UE

Marti , 21 Iulie 2020, 13:24

Exportă PDF - Echipamente medicale COVID-19 pentru spitalele orădene, cu finanţare UE Tipărește pagina - Echipamente medicale COVID-19 pentru spitalele orădene, cu finanţare UE Trimite unui prieten - Echipamente medicale COVID-19 pentru spitalele orădene, cu finanţare UE
Echipamente medicale COVID-19 pentru spitalele orădene, cu finanţare UE

Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş a semnat, luni, primele 10 contracte pentru finanţarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor COVID-19.

Contractele semnate, în valoare totală de 205,1 milioane de lei, sunt finanţate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, prin intermediul apelului „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19", în valoare de 350 milioane de euro.

Printre cei 10 beneficiari se situează și municipiul Oradea, unde Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, în parteneriat cu Spitalul Clinic municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, a primit 40,1 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor medicale și/sau echipamentelor de protecţie.

Dintre proiectele semnate de către ministerul de resort, 8 sunt de tip proiecte de investiţii pentru unităţile sanitare publice, iar 2 sunt de tipul investiţiilor pentru direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.

„Acest proiect cuprinde echipamente medicale, necesare secțiilor de terapie intensivă,  cum ar fi paturi, ventilatoare, tot felul de  aparate radiologice, CT, echipamente de protecție, chiar și o ambulanță specială pentru transportul pacienților infestați cu COVID-19. Sperăm că până în luna septembrie toate aceste aparate și materialele de protecție să intre în spital, contractele sunt semnate și cu furnizorii, și cu Uniunea Europeană, urmând ca în zilele următoare să se facă comenzile ferme pentru aducerea acestor echipamente", a declarat dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Județean.

La rândul său, Maria Silaghi, managerul Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, a declarat: „Întrucât secția ATI din cadrul Spitalului Municipal s-a majorat cu un număr de 10 paturi, această finanțare este bine venită pentru a dota cele zece paturi suplimentate. Pe această perioadă, cele zece paturi au fost destinate pacienților COVID-19, iar echipamentul aferent a fost împrumutat de la Spitalul Județean."

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea