Trimite unui prieten

Expoziție de benzi desenate la Muzeul Orașului Oradea, în cadrul Sezonului România-Franța 2019

Miercuri , 24 Aprilie 2019, 13:33

Exportă PDF - Expoziție de benzi desenate la Muzeul Orașului Oradea, în cadrul Sezonului România-Franța 2019 Tipărește pagina - Expoziție de benzi desenate la Muzeul Orașului Oradea, în cadrul Sezonului România-Franța 2019 Trimite unui prieten - Expoziție de benzi desenate la Muzeul Orașului Oradea, în cadrul Sezonului România-Franța 2019
Expoziție de benzi desenate la Muzeul Orașului Oradea, în cadrul Sezonului România-Franța 2019

În perioada 24 aprilie - 14 iulie 2019, Institutul francez din România în colaborare cu Asociația Edumedia și o serie de parteneri locali din 7 orașe organizează acțiuni în cadrul proiectului „Le printemps roumain de la BD francophone" / „Primăvara românească a benzilor desenate francofone".

Acest proiect este propus în cadrul Sezonului Franța-România 2019 și propune publicului de toate vârstele expoziții de benzi desenate - panouri, cărți, reviste, precum și conferințe, vernisaje, întâlniri tematice și ateliere pentru elevi.

Oradea este orașul care deschide seria expozițiilor de bandă desenată, iar Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural este gazda expoziției „Valerian" realizată și pusă la dispoziție de către Institutul Francez din Paris.

Vernisajul expoziției are loc azi, 24 aprilie, de la ora 13:00 în prezența domnului Dodo Niță, istoric Benzi Desenate (BD) și președinte al Asociației Bedefililor din România.

Proiectul este susținut de Carrefour România și se adresează tuturor iubitorilor de benzi desenate (BD) și de carte.

Proiectul „Le printemps roumain de la BD francophone" se desfășoară pe toată durata Sezonului Franța-România 2019, sezonul fiind un amplu program de promovare a Franței în România și a României în Franța și este organizat în parteneriat de Institutul Francez, Ambasada Franței în România, Ministerul Afacerilor Externe din România, Institutul Cultural Român (ICR). Acesta permite dezvoltarea de parteneriate și programe de cooperare educativă, economică și culturală între cele două țări.

Expoziția de benzi desenate „Valerian" de la Oradea poate fi vizitată de marți până duminică în spațiile Muzeului Orașului Oradea - Palatul Princiar, Corp A, etaj 2 în perioada 24 aprilie - 12 mai 2019.

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei