Trimite unui prieten

Fațada clădirii din Piața Unirii nr. 6 a fost reabilitată

Vineri , 16 Iunie 2017, 14:49

Exportă PDF - Fațada clădirii din Piața Unirii nr. 6 a fost reabilitată Tipărește pagina - Fațada clădirii din Piața Unirii nr. 6 a fost reabilitată Trimite unui prieten - Fațada clădirii din Piața Unirii nr. 6 a fost reabilitată
Fațada clădirii din Piața Unirii nr. 6 a fost reabilitată

În cursul acestei săptămâni au fost demontate schelele de pe clădirea situată în Piaţa Unirii nr.6, lângă Palatul Vulturul Negru. La acest imobil situat în Centrul Istoric Oradea, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor a preluat cheltuielile privind întocmirea proiectului tehnic și a asigurat dirigenția de șantier.

Lucrările au fost începute în luna martie a acestui an şi sunt executate de  S.C. Constructorul Sălard S.R.L, urmând să se încheie în a doua jumătate a lunii liulie.

Valoarea lucrărilor este de 291.736, 15  lei cu TVA.

Lucrările constau în reabilitarea fațadelor, atât stradale, cât și cele dinspre curte, înlocuirea învelitorii dinspre Piața Unirii cu învelitoare din eternit, iar spre curtea interioară cu învelitoare din tablă, înlocuirea unor grinzi și elemente de șarpantă, ignifugarea șarpantei, reparații și vopsitorii la tâmplăria existentă, înlocuirea jgheaburilor și burlanelor din tablă.

Prin aceste lucrări se urmărește revenirea la aspectul original al clădirii.

Până în acest moment, cca 70% din lucrările la acest imobil au fost efectuate, urmând ca și celelalte lucrări să fie finalizate până la 15 iulie. 

Tot în cursul acestei săptămâni, Primăria Oradea a semnat contractele de parteneriat cu proprietarii clădirii alăturate, colţ cu V. Alecsandri, în aşa fel încât şi această clădire să fie reabilitată până anul viitor. Pe strada V. Alecsandri se montează în prezent schelele în vederea reabilitării faţadelor. Până în 2019, toate clădirile din zonă vor fi reabilitate şi centrul Oradiei va fi pus în valoare.

 

 

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert