Trimite unui prieten

În Piaţa Unirii, maşinile vor circula în regim de zonă rezidenţială

Marti , 27 Septembrie 2016, 14:54

Exportă PDF - În Piaţa Unirii, maşinile vor circula în regim de zonă rezidenţială Tipărește pagina - În Piaţa Unirii, maşinile vor circula în regim de zonă rezidenţială Trimite unui prieten - În Piaţa Unirii, maşinile vor circula în regim de zonă rezidenţială
În Piaţa Unirii, maşinile vor circula în regim de zonă rezidenţială

Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea a aprobat în şedinţa de marţi, 27 septembrie, modificarea regimului de circulaţie rutieră în Piaţa Unirii.

Astfel, în zona din faţa Primăriei Oradea până la intersecţia cu strada Traian Moşoiu se va circula în regim de zonă rezidenţială, viteza autovehiculelor fiind limitată la maximum 20 km/oră. Şoferii vor avea obligația să acorde prioritate pietonilor pe tot acest traseu, aceştia din urmă putând folosi în întregime partea carosabilă pentru traversare. De asemenea, staționarea autoturismelor va fi permisă doar în spațiile semnalizate.

„Proiectul de reabilitare a Pieţei Unirii a fost gândit pentru a transforma Piaţa Unirii într-o zonă preponderent pietonală. Chiar dacă accesul maşinilor este permis pe o latură a pieţei, prin această măsură dorim ca în zona centrală pietonul să fie privilegiat", spune viceprimarul Florin Birta.

În zilele următoare vor fi instalate în piaţă indicatoarele care marchează zona rezidenţială.

 

 

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei