Trimite unui prieten

Încep lucrările de amenajare a coridorului verde din cartierul Grigorescu

Joi , 30 Aprilie 2020, 13:54

Exportă PDF - Încep lucrările de amenajare a coridorului verde din cartierul Grigorescu Tipărește pagina - Încep lucrările de amenajare a coridorului verde din cartierul Grigorescu Trimite unui prieten - Încep lucrările de amenajare a coridorului verde din cartierul Grigorescu
Încep lucrările de amenajare a coridorului verde din cartierul Grigorescu

Luni, 4 mai, vor demara lucrările de execuție aferente obiectivului de investiție „Coridor verde pe strada Daliei, în cartierul Grigorescu", care va avea o suprafață totală de 28.229 mp.

Lucrările sunt realizate de firma SC Saminstal SRL, valoarea contractului fiind de  6.922.789  lei (TVA inclus). Durata de execuție este de 10 luni.

Proiectul de amenajare vizează două zone distincte: o suprafață generoasă de 22.511 mp ce va oferi facilități pentru recreere activă și o zonă de recreere și odihnă pasivă în suprafață de 5.718 mp, amenajată cu gazon și alei de acces.

Zona activă a coridorului verde prevede următoarele lucrări: amenajarea pistei de alergare/a pistei de biciclete, realizată din covor asfaltic colorat în suprafață de 1.018 mp, pistă care va fi amplasată în jurul parcului, înconjurând locurile de joacă, zona sportivă şi spaţiile de loisir.

Zonele de joacă pentru copii vor fi diferenţiate pe categorii de vârstă. Acestea vor fi finisate cu covor de cauciuc și zgură și vor fi dotate cu echipamente de joacă.

Terenul de sport va cuprinde diferite marcaje. În ceea ce privește suprafaţa de joc de 800 mp, aceasta va fi din gazon și va fi dotată cu gradene în formă de arc pentru spectatori.

De asemenea, vor fi  amplasate 3 mese de tenis între Pârâul Adona, zona de loisir şi terenul de sport.

Întrucât zona verde este traversată de Pârâul Adona, pentru a face legătura cu str. Antim Ivireanu, respectiv cu str. Apateului s-a propus realizarea unor podeţe pietonale cu lăţimea de 4 m, respectiv 2 m.

Un număr de 18 pontoane (structuri de beton îmbrăcate în șipci de lemn cu o dimensiune de 2/2) vor fi dispuse în zona Pârâului Adona și vor asigura odihna pasivă a utilizatorilor parcului.

De asemenea, trei pergole din  lemn vor fi amplasate  în interiorul coridorului verde.

Aleile pietonale asfaltate în suprafață totală de 1950 mp vor permite tranzitarea și odihna pasivă.

Zona verde în suprafaţă totală de 23.119  mp va fi gazonată și plantată cu 260  arbori ornamentali din speciile mesteacăn, pin, tei, mai multe varietăți de arțar, salcie. Sistemul de irigație automatizat va asigura udarea peluzelor amenajate.

Pentru realizarea iluminatului public, în zona coridorului verde se vor monta 68 de stâlpi de iluminat.

În atașament găsiți o galerie foto cu randări, dar și cu imaginea actuală a zonei.

 

 

Galeria foto - Încep lucrările de amenajare a coridorului verde din cartierul Grigorescu

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea