Trimite unui prieten

Informare privind obligativitatea declarării capturilor sau uciderilor accidentale de specii protejate

Joi , 23 Iulie 2020, 15:07

Exportă PDF - Informare privind obligativitatea declarării capturilor sau uciderilor accidentale de specii protejate Tipărește pagina - Informare privind obligativitatea declarării capturilor sau uciderilor accidentale de specii protejate Trimite unui prieten - Informare privind obligativitatea declarării capturilor sau uciderilor accidentale de specii protejate
Informare privind obligativitatea declarării capturilor sau uciderilor accidentale de specii protejate

Compartimentul de Mediu din cadrul Direcției Tehnice a Primăriei Oradea aduce la cunoștința cetățenilor informarea Agenției pentru Protecția Mediului Bihor privind obligativitatea declarării capturării/uciderii accidentale a unei specii de păsări sau a unei specii strict protejate, prevăzute în O.U.G nr. 57/2007, Anexa 4A și 4B.

Printre aceste specii protejate se numără: castorul, vidra, popândăul, cucuveaua, cocorul, pupăza, lupul, ursul brun, râsul, vipera cu corn/vipera de stepă și multe altele, care se găsesc în lista atașată.

Agenția pentru Protecția Mediului Bihor informează persoanele fizice și  reprezentanții persoanelor juridice care observă sau dețin accidental exemplare de faună sălbatică sau cadavre ale acestora că au obligația să declare la comisariatul județean al Gărzii Naționale de Mediu și să semneze declarația privind capturarea/uciderea accidentală a unei specii de păsări sau a unei specii strict protejate prevăzute în O.U.G nr. 57/2007, Anexa 4A și 4B.

Nedeclararea de către persoanele fizice a cazurilor de captură sau ucidere accidentală a unor exemplare aparținând speciilor prevăzute la art. 1 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 la 5000 de lei. .

Nedeclararea de către reprezentantul persoanei juridice a cazurilor de captură sau ucidere accidentală a unor exemplare aparținând speciilor prevăzute la art. 1 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5000 lei la 10.000 lei.

Lista speciilor cuprinse în cele două anexe menționate mai sus se regăsește în atașament, dar și pe site-ul APB Bihor: http://www.anpm.ro/web/apm-bihor/comunicate-de-presa

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea