Trimite unui prieten

La Oradea se deschide prima școală din România care va organiza cursuri sub licența celebrei Şcoli Hoteliere din Lausanne

Joi , 2 Iulie 2020, 17:01

Exportă PDF - La Oradea se deschide prima școală din România care va organiza cursuri sub licența celebrei Şcoli Hoteliere din Lausanne Tipărește pagina - La Oradea se deschide prima școală din România care va organiza cursuri sub licența celebrei Şcoli Hoteliere din Lausanne Trimite unui prieten - La Oradea se deschide prima școală din România care va organiza cursuri sub licența celebrei Şcoli Hoteliere din Lausanne
La Oradea se deschide prima școală din România care va organiza cursuri sub licența celebrei Şcoli Hoteliere din Lausanne

Primăria Oradea și Winsedswiss Education Group (WEG) au luat inițiativa deschiderii primei academii în domeniul ospitalității din țară, sub denumirea „Oradea Hospitality Management Academy (OHMA)", care va organiza cursuri sub licența École hôtelière de Lausanne / WEG.

Începând din toamna acestui an, tinerii interesați să își dezvolte o carieră în industria ospitalității vor putea urma, în cadrul OHMA, cursurile programului VET by EHL/WEG, la sfârșitul căruia vor obține diplome de absolvire certificate sub licența École hôtelière de Lausanne (EHL), cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității din lume.

VET (Vocational Education & Training) by EHL este un program destinat tinerilor interesați de o calificare în domeniul ospitalității, bazat pe modelul cadrului de competență elvețian.

Primăria Oradea pune la dispoziție baza materială necesară funcționării școlii în spațiul Colegiului Economic „Partenie Cosma", cursurile postliceale fiind organizate de unitatea de învățământ, în timp ce curriculumul, instructorii, principiile pedagogice și metodologia vor fi contribuția WEG.

Un pas decisiv pentru dezvoltarea sistemului educațional dedicat industriei ospitalității

„În ultimii 10 ani, în Oradea s-au făcut pași decisivi pentru dezvoltarea sistemului de educație duală sau tehnică, odată cu deschiderea de noi parcuri industriale. Simultan acestui demers, orașul a atras fonduri nerambursabile considerabile pentru dezvoltarea turismului, crescând numărul turiștilor cu 40% față de 2014 și indirect susținând industria ospitalității din Oradea.

Azi a venit momentul în care destinația noastră face pasul decisiv pentru dezvoltarea sistemului educațional dedicat industriei ospitalității, răspunzând astfel nevoii în creștere de personal calificat din ultimii ani. Parteneriatul cu cea mai prestigioasă instituție de formare din domeniul ospitalității din lume este cel mai important pas în creșterea calității serviciilor industriei ospitalității din Oradea și, de asemenea, o oportunitate foarte bună pentru tineri și adulți deopotrivă de a-și certifica pasiunea sau meseria la cea mai prestigioasă școală din lume. Primăria Oradea alături de WEG și industria ospitalității din Oradea vor face toate demersurile pentru ca Oradea Hospitality Management Academy să fie cel mai important pol educațional în ospitalitate din această parte a Europei și încă un element de dezvoltare a orașului", afirmă Mihai Jurca, director executiv Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.

„Pornim de la principiul sistemului de învățământ elvețian dual și anume că educația trebuie să fie una aplicată, că noțiunile teoretice trebuie să aibă corespondent în partea practică, să poată fi valorificate de către cursanți imediat și în afara clasei, în cadrul unor proiecte educative realizate atât în școală, cât mai ales în cooperare cu mediul de afaceri. Ne dorim ca prin investiția noastră în educație de calitate să putem contribui la redinamizarea industriei ospitalității greu încercată de actuala criză și suntem convinși că parteneriatul cu unul dintre cele mai dinamice orașe din România va fi un exemplu de colaborare benefică între mediul public și cel privat, urmărind dezvoltarea acestui proiect pilot la nivel național și internațional", declară profesorul Ray F. Iunius, CEO WEG.

Ce oferă VET by EHL?

La sfârșitul celor 18 luni de formare intensivă teoretică și practică din cele trei module VET by EHL, absolvenții Oradea Hospitality Management Academy vor beneficia de pregătirea necesară pentru ocuparea unor poziții de specialitate în domeniu, certificatele și diplomele recunoscute internațional fiind deschizătoare de uși către oportunități fantastice de carieră oriunde în lume.

Totodată, parcurgerea acestui program le va asigura absolvenților diplome de calificare nivel 4 și 5 recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării.

Un alt atu al acestui program este accesul la educație și instruire de calitate datorită instructorilor care sunt profesioniști cu experiență în industrie și dețin certificarea specifică emisă de către EHL, în vederea susținerii activităților practice și teoretice.

Cursanții vor fi beneficiarii serviciilor de carieră integrate oferite de WEG, o componentă importantă a programului educațional vizând consilierea studenților încă din faza de învățare, până la momentul integrării acestora pe piața muncii, prin identificarea de potențiale locuri de muncă și stagii de pregătire.

Programul VET by EHL oferă patru tipuri de parcursuri profesionale: Culinar (Kitchen Professional Diploma), Servicii (Service Professional Diploma), Recepție și Cazare (Rooms Professional Diploma), Administrare hotelieră (Hotel Administration Professional Diploma).

Tinerii dornici să obțină Diploma Profesională completă a Programului VET by EHL vor parcurge trei module independente, a câte șase luni fiecare, corespunzătoare stadiului de pregătire: Foundation > Intermediate > Advanced. Cei care au deja experiență în industria ospitalității se vor putea înscrie direct la modulele de nivel mediu sau avansat, fără a îl parcurge pe cel pentru începători și/sau mediu, prin echivalarea experienței acumulate. Întreg conținutul programelor este conceput în Elveția de EHL și livrat într-o manieră modernă, în pas cu tehnologia.

Cursurile programului vor începe în toamnă, cu alinierea la calendarul anului școlar, jumătate din perioada de școlarizare fiind destinată acumulării de cunoștințe teoretice și practice, pentru ca în cea de-a doua parte tinerii să aplice noțiunile dobândite și să-și perfecționeze abilitățile în cadrul unui stagiu de practică efectuat la un operator economic din domeniul ospitalității.

Programul VET by EHL se va desfășura în limba engleză, cu suport de curs și în limba română. Cursanții vor parcurge și un curs intensiv de limba engleză, cu certificare British Council.

Înscrierile încep în data de 15 iulie a.c. şi se fac online, pe site-ul OHMA - https://ohma.ro/.

Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) este un ambasador al ospitalității tradiționale elvețiene și un pionier în educația ospitalieră încă din 1893, cu peste 25.000 de absolvenți în întreaga lume, având mai mult de 120 de naționalități. EHL este prima școală de management al ospitalității care oferă programe preuniversitare și universitare în campusurile sale din Lausanne, Singapore și Chur-Passugg, precum și soluții de învățare online. Universitatea de științe aplicate este clasată pe primul loc de QS World University Rankings by Subject și CEOWorld Magazine, iar restaurantul său gastronomic este singura instituție educațională din lume care deține o stea Michelin.

 

 

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator