Trimite unui prieten

Lucrări de reabilitare a străzii Barcăului, în vederea amenajării unui coridor verde

Marti , 13 Iunie 2017, 15:34

Exportă PDF - Lucrări de reabilitare a străzii Barcăului, în vederea amenajării unui coridor verde Tipărește pagina - Lucrări de reabilitare a străzii Barcăului, în vederea amenajării unui coridor verde Trimite unui prieten - Lucrări de reabilitare a străzii Barcăului, în vederea amenajării unui coridor verde
Lucrări de reabilitare a străzii Barcăului, în vederea amenajării unui coridor verde

Primăria Oradea intenţionează să amenajeze pe strada Barcăului o zonă de agrement, care ar urma să devină coridorul verde al cartierului Ioşia, cu zone de relaxare și de petrecere a timpului liber. De-a lungul coridorului verde vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi şi terenuri de sport.

În prezent, studiul de fezabilitate se află în faza de realizare la Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, acest proiect fiind inclus în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Oradea 2017 - 2023.

Valoarea estimată a proiectului este de 14.000.000 lei. Acesta urmează să fie depus prin Programul Operațional Regional  2014 - 2020, după ce va fi deschisă axa de finanțare.

Conform proiectului, această zonă, situată între străzile Oneştilor şi Densușeanu, va cuprinde spaţii verzi pe o suprafaţă de aproape 3 hectare şi terenuri de sport pe alte 2 hectare.

Realizarea acestui coridor verde este necesară deoarece, la nivelul străzii Barcăului, în timp, s-a constituit o zonă degradată, pe traseul fostei căi ferate şi a terenurilor adiacente acesteia, care la această dată nu mai sunt folosite pentru activităţile economice pe care le-au deservit.

Lucrările efective de amenajare a coridorului verde vor începe anul viitor.

La ora actuală, pe strada Barcăului sunt în curs lucrări de reabilitare. Acestea se execută de către firma S.C Drum Construct S.R.L, valoarea contractului fiind de 1.982.817,10 lei (fără TVA). Durata de execuție a lucrărilor de reabilitare este de 9 luni, acestea urmând să fie gata undeva în luna noiembrie 2017.

Până acum s-au realizat lucrările de terasamente la carosabil și zona de parcări pe tronsoanele: str. Lipovei - str. Greierului, str. Greierului - str. Meșteșugarilor.

În continuare, urmează să se execute lucrări de canalizare, lucrări de asfaltare la carosabil, accese și trotuare. Totodată, se va amenaja o girație la intersecția str. Barcăului cu str. Greierului. După amenajarea girației se va trece la executarea lucrărilor de iluminat stradal.

În atașament găsiți o galerie foto.

 

Galeria foto - Lucrări de reabilitare a străzii Barcăului, în vederea amenajării unui coridor verde

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert