Trimite unui prieten

Lucrările la pasajul suprateran din zona Universității, aproape de finalizare

Luni , 5 Aprilie 2021, 18:04

Exportă PDF - Lucrările la pasajul suprateran din zona Universității, aproape de finalizare Tipărește pagina - Lucrările la pasajul suprateran din zona Universității, aproape de finalizare Trimite unui prieten - Lucrările la pasajul suprateran din zona Universității, aproape de finalizare
Lucrările la pasajul suprateran din zona Universității, aproape de finalizare

Lucrările la pasajul suprateran din zona Universităţii de pe șoseaua de centură a Oradiei se apropie de final. Muncitorii lucrează, în prezent, la intersecția giratorie, reamplasată și reamenajată, și la turnarea stratului de asfalt pe bretelele de ocolire, care vor face legătura între drumul de centură și drumurile laterale.

Insula centrală este de formă circulară și are două părți distincte: zona verde necirculabilă care va fi amenajată peisagistic și supralărgirea carosabilă de siguranță, realizată cu prefabricate tip pișcot (pavele autoblocante) din beton colorat (culoare roșie), fiind conturată la interior cu bordură mare denivelată, de zona pavată necirculabilă, iar la exterior cu bordura teșită, de calea inelară.

În cadrul proiectului au fost relocate utilitățile, s-a finalizat pasajul superior, au fost amenajate rampele pasajului precum și pasajul pietonal, dar și benzile de accelerare/decelerare pe drumul de centură.

Reamintim că pasajul a fost deschis circulației în urmă cu două săptămâni, traficul fiind restricționat, deocamdată, în ambele sensuri de mers pe o singură bandă de circulație.

Vor urma lucrările de amenajare sub pasaj a unei treceri de pietoni semaforizate pentru cei care vor să ajungă în Piața 100 și vor fi trasate marcajele rutiere.

Sensul giratoriu va avea 5 ramuri: Borș, Cluj, str. Universității, str. Ogorului și strada nouă de acces la Piața 100. Lucrările sunt executate de către firma

SC Porr Construct SRL și au demarat în octombrie 2019. Valoarea contractului de lucrări este de 30.103.485,75 lei (fără TVA).

Conform contractului, termenul de finalizare pentru acest proiect, care va fluidiza traficul în zonă, este sfârşitul lunii aprilie 2021.

În atașament găsiți o galerie foto.

Galeria foto - Lucrările la pasajul suprateran din zona Universității, aproape de finalizare

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421