Trimite unui prieten

Oradea va avea un bazin didactic de înot în Ioşia şi o bază sportivă pe Calea Clujului

Vineri , 26 Iunie 2020, 14:54

Exportă PDF - Oradea va avea un bazin didactic de înot în Ioşia şi o bază sportivă pe Calea Clujului Tipărește pagina - Oradea va avea un bazin didactic de înot în Ioşia şi o bază sportivă pe Calea Clujului Trimite unui prieten - Oradea va avea un bazin didactic de înot în Ioşia şi o bază sportivă pe Calea Clujului
Oradea va avea un bazin didactic de înot în Ioşia şi o bază sportivă pe Calea Clujului

Primăria Oradea dorește să implice municipiul în Programul național de construcții de interes public sau social, derulat de Compania Națională de Investiții, program prin care se pot realiza printre altele și bazine de înot didactic școlare.

După ce în cursul lunii ianuarie 2020, consilierii locali și-au dat acordul ca municipiul Oradea să participe la acest program prin construirea unui bazin de înot în cartierul Ioșia, pe strada A. Cazaban nr. 47/A, în zona dintre Liceul Don Orione și Arena Antonio Alexe. în cadrul şedinţei de ieri, 25 iunie a Consiliului Local au fost aprobate, proiectele care presupun predarea către Compania Naţională de Investiţii a amplasamentelor pe care Compania Națională de Investiții va construi în Oradea un bazin didactic de înot, respectiv o nouă bază sportivă. 

Conform proiectelor bazinul de înot se va realiza în cartierul Ioșia, pe strada A. Cazaban nr. 47/A, în zona dintre Liceul Don Orione și Arena Antonio Alexe, iar terenul pe care municipalitatea va preda pentru realizarea investiţiei estede o suprafață de 3.000 mp. 

Construirea acestui bazin de înot se va realiza în urma solicitării depuse de autoritatea locală și reprezintă o oportunitate atât pentru utilizatori (elevi ai școlilor arondate bazinului de înot), cât și pentru publicul larg.

De asemenea, baza sportivă urmează să fie amenajată pe Calea Clujului nr. 202, în spatele terenului de fotbal "Motorul". Aceasta ar urma să aibă 3 terenuri noi, iar cel existent ar urma să fie reabilitat. Suprafața terenului  pus la dispoziţia Companiei Naționale de Investiții de către municipalitate este de 14.500 mp. 

În ambele cazuri, Primăria Oradea va suporta cheltuielile cu racordurile la reţelele de utilităţi, iar  investiţiile vor fi realizate cu finanțare de la bugetul de stat.

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2