Trimite unui prieten

Parteneriat în vederea pregătirii documentației necesare realizării drumului expres Oradea – Arad

Vineri , 11 Septembrie 2020, 9:41

Exportă PDF - Parteneriat în vederea pregătirii documentației necesare realizării drumului expres Oradea – Arad Tipărește pagina - Parteneriat în vederea pregătirii documentației necesare realizării drumului expres Oradea – Arad Trimite unui prieten - Parteneriat în vederea pregătirii documentației necesare realizării drumului expres Oradea – Arad
Parteneriat în vederea pregătirii documentației necesare realizării drumului expres Oradea – Arad

Consiliul Local a aprobat ieri, 10 septembrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea unor măsuri în vederea realizării obiectivului de investiții "Drum expres Arad-Oradea".

Pentru zona de vest a României, în domeniul infrastructurii rutiere, realizarea drumului expres Oradea - Arad a devenit o prioritate, bazată pe faptul că o dezvoltarea economică regională durabilă are nevoie de o bună infrastructură de transport pentru a deservi toate sectoarele economice, respectiv pentru a facilita accesul și comunicațiile în zonă.

Astfel, s-a aprobat finanțarea din bugetul local a cotei ce ii revine Municipiului Oradea, aprox 2.000.000 euro (TVA inclus), pentru achiziționarea serviciilor de actualizare a SF-ului necesar pentru realizarea drumului expres Oradea-Arad, costul final urmând să fie stabilit după finalizarea procedurii de achiziție a serviciilor de actualizare SF și va fi repartizat în mod corespunzător între parteneri.

Primarul Ilie Bolojan a explicat măsurile luate pentru realizarea acestui drum: "S-a aprobat un parteneriat în vederea pregătirii documentației necesare realizării drumului expres Oradea - Arad. Așa cum știti, acest drum are un studiu de fezabilitate, abandonat de 10 ani, pe care e nevoie să îl actualizăm. Pentru a grăbi această actualizare am încheiat un acord cu Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi, prin care aceasta ne va preda SF-ul vechi, iar trei autorități locale, respectiv Primăria Arad, Consiliul Județean Arad și Zona Metropolitană Oradea  se vor ocupa de revizuirea acestei documentații. Astfel, vom organiza o procedură de licitație pentru selectarea unei companii, care să efectueze studiile de geologie, studiile de topografie și să refacă calculele, pentru că vechiul amplasament nu se mai respectă pe anumite porțiuni. Obiectivul nostru este ca până la primăvară să avem acest studiu actualizat, în așa fel încât să poată fi inclus în proiectele europene pentru perioada 2020 - 2027. Va fi un drum de cca 100 km lungime, cu patru benzi, care va face ca și zona de sud-vest a județului Bihor și relația Salonta - Chișinău Criș să fie legată la cele două autostrăzi, Coridorul 4 și Autostrada Transilvania. Totodată, acest drum va rezolva și tranzitul prin Salonta".

O altă măsură aprobată pentru realizarea acestui drum expres a fost încheierea unui parteneriat între municipiul Oradea, municipiul Arad, județul Arad, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, referitor la realizarea obiectivului de investiție "Drum expres Arad-Oradea" și implementării etapei de pregătire a acesteia în cadrul POIM 2014-20120.

De asemenea, s-a aprobat încheierea acordului de asociere între municipiul Oradea, municipiul Arad, județul Arad și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea în vederea actualizării studiului de fezabilitate necesar pentru realizarea obiectivului de investiție "Drum expres Oradea -Arad" și achiziționării în comun a acestuia.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea a fost mandatată în vederea ducerii la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri, respectiv a prevederilor parteneriatului de implementare.

În atașament puteți vizualiza proiectul de hotărâre.

 

 

Fișiere - Parteneriat în vederea pregătirii documentației necesare realizării drumului expres Oradea – Arad

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421