Trimite unui prieten

Pași virtuali prin Cetatea Oradea

Joi , 18 Noiembrie 2021, 14:09

Exportă PDF - Pași virtuali prin Cetatea Oradea Tipărește pagina - Pași virtuali prin Cetatea Oradea Trimite unui prieten - Pași virtuali prin Cetatea Oradea
Pași virtuali prin Cetatea Oradea

Orădenii sau turiștii pasionați de istorie pot efectua de la distanță un spectaculos tur virtual al Cetății Oradea. Plimbarea virtuală pune în lumină detaliile legate de istoria monumentului, de arhitectura cetății, dar și de etapele de reabilitare ale clădirii.

Cetatea Oradea este de-altfel primul obiectiv de patrimoniu reabilitat de administrația locală prin cinci contracte de finanțare pe fonduri europene. Dintre acestea trei sunt finalizate, unul este în curs de finalizare, iar unul e recent semnat.

Turul virtual e rezultatul colaborării dintre echipele de lucru ale Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest și ale Muzeului Orașului Oradea din cadrul Complexului Muzeal „Muzeul Țării Crișurilor". Acesta a fost finanțat de ADR Nord-Vest, prin proiectul „Revitalizarea Orașelor Fortărețe", fiind deja pus la dispoziția publicului larg la linkul: https://my.treedis.com/tour/cetatea-oradea sau pe site-ul Muzeului Țării Crișurilor, la adresa: https://mtariicrisurilor.ro/muzeul-orasului-oradea/  

De menționat că link-ul poate fi utilizat și încorporat pe orice platformă digitală, respectiv website sau social media și poate fi vizualizat și parcurs atât de pe calculator/laptop, cât și de pe telefonul mobil. Vizualizarea poate fi efectuată prin înaintarea în încăpere și între etaje, fiind disponibile și facilități de vizualizare de tip panoramă a întregului obiectiv sau a fiecărui etaj în parte, precum și posibilitatea de a genera măsurători.

„Am început timid în 2008, prin proiectul referitor la Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic: Cetatea Oradea, ca și complex turistic European, în valoare de 36 milioane lei, pentru ca astăzi valoarea proiectelor cu fonduri europene în două exerciții financiare (2007-2013 și 2014-2020) să ajungă la peste 100 milioane lei pentru punerea în valoare a acestui obiectiv", a precizat Marcel Boloș, directorul general ADR Nord-Vest.

 

 

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator