Trimite unui prieten

Primăria Oradea a depus toată documentația pentru ca Oradea să primească statutul de stațiune balneară

Miercuri , 16 Septembrie 2020, 10:51

Exportă PDF - Primăria Oradea a depus toată documentația pentru ca Oradea să primească statutul de stațiune balneară Tipărește pagina - Primăria Oradea a depus toată documentația pentru ca Oradea să primească statutul de stațiune balneară Trimite unui prieten - Primăria Oradea a depus toată documentația pentru ca Oradea să primească statutul de stațiune balneară
Primăria Oradea a depus toată documentația pentru ca Oradea să primească statutul de stațiune balneară

Primăria Oradea a depus azi, 16 septembrie, la Ministerul Sănătății, toată documentația necesară pentru ca un areal de 476,64 ha din Oradea să primească statutul de stațiune balneară.

În următoarele luni, documentația va trece prin procesul de avizare interministerială, urmând ca undeva spre finalul anului să se emită Hotărârea de Guvern prin care să fie atestat oficial statutul de stațiune balneară.

"De menționat că Oradea este deja stațiune turistică de interes național, dar după ce va fi declarată și stațiune balneară vom putea accesa noi fonduri UE, care vor fi la dispoziție pentru proiecte cum ar fi cel privind construirea grădinii termale din Ioșia, podul pietonal din zona Parcului Brătianu care va face legătura cu Cetatea Oradea și alte asemenea proiecte. Sperăm ca viitoarea perioadă de programare să ofere finanțare și pentru companiile private, care vor dori să investească în turismul balnear", a precizat Mihai Jurca, directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.

La începutul anului 2020, Primăria Oradea începea demersurile pentru declararea unui areal din municipiul Oradea drept stațiune balneară de interes național. În acest sens, a avut loc chiar o vizită în teren a reprezentanților Institutului Național de Recuperare Medicală Fizică și Balneoclimaterică, care au  preluat probe din apa termală din această zonă, probele au fost analizate și rezultatele lor au arătat că acestea au un factor curativ foarte bun, dar și calități foarte bune pentru cura externă a mai multor afecțiuni.

În atașament poate fi vizualizată harta cu arealul care va declarat stațiune balneară, dar și  HCL privind aprobarea documentației necesare atestării unui areal balnear cu caracter permanent în cadrul Municipiului Oradea.

 

 

Fișiere - Primăria Oradea a depus toată documentația pentru ca Oradea să primească statutul de stațiune balneară

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421