Trimite unui prieten

Raport de activitate al Casei de Cultură a Municipiului

Joi , 7 Februarie 2013, 12:57

Exportă PDF - Raport de activitate al Casei de Cultură a Municipiului Tipărește pagina - Raport de activitate al Casei de Cultură a Municipiului Trimite unui prieten - Raport de activitate al Casei de Cultură a Municipiului
Raport de activitate al Casei de Cultură a Municipiului

Directorul Casei de Cultură a Municipiului, Flavius Bunoiu a prezentat azi, în cadrul unei conferinţe de presă raportul de activitate al instituţiei pe anul 2012, arătând în acelaşi timp şi evoluţia pe care a avut-o instituţia de-a lungul anilor.

 „Conform datelor prezentate se poate observa faptul că subvențiile de la Consiliul Local Oradea sunt cu 37% mai mici față de anul 2008, dacă în 2008 cofinanțările Casei de Cultură erau de 16,54%, în anul 2012 acestea au fost de 43 %. Față de anul 2008 cheltuielile Casei de Cultură au scăzut cu 19%, iar în ceea ce privește cheltuielile legate de programe culturale finanțate din bugetul local acestea au scăzut cu 29% față de anul 2008", a spus directorul, legat de situația economică a instituției.

Cel mai important eveniment organizat de Casa de Cultură a Municipiului este Toamna Orădeană. În acest context Flavius Bunoiu a arătat că anul trecut a avut loc o creștere semnificativă a sponsorizărilor și a vânzărilor biletelor la spectacole din cadrul festivalului. Astfel, față de anul 2011, când sponsorizările au fost realizate în valoare de 83.670, în 2012 această sumă a ajuns la 106.684 lei.

În anul 2008 și 2009, accesul la spectacolele Toamnei Orădene era fără bilet de intrare, începând din 2010 se poate observa o creștere semnificativă a interesului cetățenilor față de acest eveniment.

"Toamna Orădeană a ajuns în anul 2012 la o autofinațare de aproape 60%, anul trecut fiind anul cel mai bun pentru acest eveniment", a zis Flavius Bunoiu.

"Casa de Cultură a Municipiului pânâ în 2009 a fost practic o ruină, atât din perspectiva clădirii cât și a evenimentelor organizate de această instituție. În 2010, clădirea a fost renovată, au fost făcute reduceri semnificative de personal, iar Casa de Cultură a devenit un spațiu plăcut. În spiritul promovării evenimentelor culturale, am oferit mai multe beneficii artiștilor, crescând astfel numărul programelor culturale organizate", a menționat Flavius Bunoiu.

Casa de Cultură în ultimii ani a avut și o activitate intensă online și a avut parteneri importanți din domeniul de afaceri, care au sponsorizat evenimentele organizate de Casa de Cultură, a subliniat Flavius Bunoiu, directorul Casei de Cultură a Municipiului.

 

 

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421