Trimite unui prieten

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de pietonalizare a zonei străzii Libertății

Luni , 4 Mai 2020, 16:04

Exportă PDF -  S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de pietonalizare a zonei străzii Libertății Tipărește pagina -  S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de pietonalizare a zonei străzii Libertății Trimite unui prieten -  S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de pietonalizare a zonei străzii Libertății
 S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de pietonalizare a zonei străzii Libertății

În cursul zilei de azi, 4 mai 2020, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor proiectului „Pietonalizare zona Libertății, Municipiul Oradea".

Acest proiect cuprinde străzile Libertății, Grigorescu și Iosif Vulcan. În urma implementarii proiectului, această zonă va deveni în mare parte pietonală. Proiectul prevede desființarea tuturor parcărilor și a carosabilului pe strada Libertății şi pietonalizarea integrală a străzii Nicolae Grigorescu.

Totodată, vor fi păstraţi copacii existenți și integraţi în zona pietonală, iar pe partea dreaptă, în zona taluzului spre albia Crișului Repede, se va amenaja un zid de sprijin în vederea stabilizării acestuia precum și pentru a se realiza o zonă pe care pietonii să se poată așeza.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea condițiilor de infrastructură publică urbană și a mobilității populației prin creşterea suprafeţelor pietonale, diminuarea gradului de utilizare a autoturismelor şi reducerea poluării în zona centrală a orașului Oradea.

În ceea ce privește strada Iosif Vulcan, proiectul prevede, de asemenea, desființarea tuturor parcărilor, un sens giratoriu în intersecția cu strada Libertăţii și trotuare stânga-dreapta denivelate, pavate cu piatră naturală.

De asemenea, în cadrul proiectului se are în vedere și reabilitarea tuturor rețelelor din subteran. Sistemul de termoficare este regândit și va trece pe module termice, la fel ca pe str. Vasile Alecsandri, Aurel Lazăr și în Piața Ferdinand.

Sistemul de iluminat se va realiza pe sistem LED, mobilierul urban va fi în linie cu cele prevăzute pentru zona centrală. Nu se propun zone verzi noi, însă se păstrează cele existente.

Durata de execuție a acestui proiect este de 12 luni, valoarea totală a investiției este de 10.233.420,23 lei cu TVA inclus, din care contribuția orașului este de 2%. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

În ceea ce privește contractul de execuție nr. 374 357 / 22.10.2019, acesta a fost atribuit prin licitație deschisă către asocierea formată din SC FLODOR TRANSCOM SRL, PORFIDO ED ARTE CONSORZIO STABILE, iar prețul contractului este 10.233.420,23 lei cu TVA.

Termenul contractual de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Până în momentul de față a fost recepționat Proiectul Tehnic și obținută Autorizația de Construire Nr. 672 / 27.Apr.2020. Lucrările propriu-zise vor începe în cursul lunii mai.

Galeria foto - S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de pietonalizare a zonei străzii Libertății

Situatie Covid
Sondaj de opinie - Zona Metropolitană Oradea
Consultare Plan Mobilitate Urbana
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421