Trimite unui prieten

S-a deschis parcarea subterană Independenței

Joi , 25 Iunie 2020, 15:24

Exportă PDF - S-a deschis parcarea subterană Independenței Tipărește pagina - S-a deschis parcarea subterană Independenței Trimite unui prieten - S-a deschis parcarea subterană Independenței
S-a deschis parcarea subterană Independenței

Începând de joi, 25 iunie 2020, parcarea subterană de pe strada Independenței a fost pusă la dispoziția cetățenilor, care o vor putea utiliza gratuit în primele 90 de zile de la deschidere.

„Invităm cetățenii, pe toți cei care au locul de muncă în centru, sau au treabă în zona centrală să folosească cu încredere această parcare, eliberând astfel partea carosabilă. Prima parcare cu trei niveluri subterane realizată în România s-a deschis de astăzi publicului, toate nivelele parcării fiind în stare perfectă de funcționare, iar așa cum orădenii s-au obișnuit deja în cazul celorlalte parcări construite de municipalitate, și această parcare va fi la dispoziția cetățenilor în mod gratuit în primele 90 de zile de la deschidere", a  anunțat viceprimarul Florin Birta.

Parcarea Independenței este o construcție pe trei niveluri subterane, fiind prevăzută cu 460 de locuri, fiind prima parcare cu trei niveluri subterane realizată în România pe albia unui râu.

Suprafața terenului pe care este construită parcarea este de 4.956 mp, în timp ce suprafața desfășurată este de 14.158 mp. La fiecare nivel sunt prevăzute 4 rampe, două centrale, două laterale. Circulația este într-un singur sens, existând două rampe de acces și alte două de evacuare, ceea ce permite intrarea și ieșirea a două mașini în același timp. Accesul pietonilor va fi posibil prin intermediul a trei scări, două spre strada Independenței, iar una spre Crișul Repede.

Parcarea Independenţei este prevăzută cu 4 stații de încărcare electrică și 6 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități. Înălţimea maximă a vehiculelor care pot intra în parcare este de 2,10 metri.

Valoarea investiției este de 39,7 milioane lei (8,1 milioane euro), din care 7,3 milioane lei (1,5 milioane euro) a fost cota de finanțare a RDS-RCS, care are şi 30% din suprafaţa parcării în proprietate.

Lucrările au fost realizate de Construcții Bihor pe principiul creditului furnizor, plata urmând să se facă de către Administrația Domeniului Public Oradea doar după finalizarea investiției, în șase rate semestriale egale.

În cursul anului viitor, deasupra parcării subterane, pe amplasamentul delimitat de strada Independenței și malul Crişului Repede, va fi amenajată o piațetă, pentru care este în derulare un concurs internațional de soluții.

 

 

Galeria foto - S-a deschis parcarea subterană Independenței

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2