Trimite unui prieten

S-a deschis parcarea supraetajată de pe strada Brașovului

Luni , 9 Noiembrie 2020, 14:01

Exportă PDF - S-a deschis parcarea supraetajată de pe strada Brașovului Tipărește pagina - S-a deschis parcarea supraetajată de pe strada Brașovului Trimite unui prieten - S-a deschis parcarea supraetajată de pe strada Brașovului
S-a deschis parcarea supraetajată de pe strada Brașovului

Începând de azi, 9 noiembrie 2020, parcarea supraterană de pe strada Brașovului a fost pusă la dispoziția cetățenilor, care o vor putea utiliza gratuit în primele 90 de zile de la deschidere.

„Invităm cetățenii, pe toți cei care au locul de muncă în centru, sau au treabă în zona centrală, să folosească cu încredere această parcare, eliberând astfel partea carosabilă. Parcarea de pe strada Brașovului este cea de-a patra construită de către ADP în Oradea, după parcarea din strada Tribunalului, cea de la Spitalul Municipal și parcarea subterană din strada Independenței. De asemenea, avem în construcție și o altă parcare în zona centrală, cea de la fosta bază sportivă Voința, care, conform termenului de execuție, va fi la dispoziția cetățenilor în vara anului viitor. Parcarea de pe strada Brașovului este în stare perfectă de funcționare, iar așa cum orădenii s-au obișnuit deja în cazul celorlalte parcări construite de municipalitate, și aceasta va fi la dispoziția cetățenilor în mod gratuit în primele 90 de zile de la deschidere", a anunțat primarul Florin Birta la deschiderea parcării.

Reamintim că parcarea de pe strada Brașovului, situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări este de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.

Construcția are șase niveluri supraterane: 1/2 demisol, parter, trei etaje şi o terasă. La etajul 2, este prevăzut un acces pietonal, printr-o pasarelă peste strada Braşovului, care a fost conectată cu magazinul Crişul. Costurile pasarelei au fost suportate de către firma care administrează centrul comercial.

Valoarea lucrărilor a fost de 16,079 milioane lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din surse proprii de către Administrația Domeniului Public SA Oradea, iar imobilul parcării a fost predat de către ADP Primăriei Oradea.

 

 

Galeria foto - S-a deschis parcarea supraetajată de pe strada Brașovului

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421