Trimite unui prieten

S-a finalizat Aquaparkul Nymphaea Oradea - cea mai mare investiție publică de acest gen din România

Vineri , 27 Mai 2016, 15:44

Exportă PDF - S-a finalizat Aquaparkul Nymphaea Oradea - cea mai mare investiție publică de acest gen din România Tipărește pagina - S-a finalizat Aquaparkul Nymphaea Oradea - cea mai mare investiție publică de acest gen din România Trimite unui prieten - S-a finalizat Aquaparkul Nymphaea Oradea - cea mai mare investiție publică de acest gen din România
S-a finalizat Aquaparkul Nymphaea Oradea - cea mai mare investiție publică de acest gen din România

Primăria Oradea a organizat azi, 27 mai 2016, o conferință de presă cu ocazia închiderii proiectului "Complexul Wellness Termal Nymphaea Oradea".

La eveniment au fost prezenți primarul Ilie Bolojan, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor - dl. Marcel Boloș, directorul Administrației Domeniului Public - dl. Liviu Andrica, directorul Direcției Management cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea - dl Marius Moș, managerul de proiect - d-na Anamaria Sava, alți reprezentanți ai DMPFI, dar și reprezentanți ai constructorului și ai proiectantului.

Proiectul realizat prin Programul Operațional Regional 2007 -2013, în valoare de 91.422.112 lei cu TVA (din care finanțare nerambursabilă 42.327.346 lei, inclusiv TVA) este cea mai mare investiție publică de acest gen din România, prin care s-a urmărit diversificarea și îmbunătățirea serviciilor turistice în general, și de agrement în special, oferite locuitorilor municipiului Oradea și turiștilor, ridicarea standardului de ofertă turistică, exploatare durabilă și responsabilă a resursei minerale geotermale.

Prezent la eveniment, primarul Ilie Bolojan a spus: "Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest important proiect, începând de la cei care au scris proiectul, domnului secretar de stat Marcel Boloș, care a pus o piatră de temelie la această investiție, proiectantului, constructorilor și, nu în ultimul rând, Agenției de Dezvoltare Nord-Vest. Acest aquapark a fost construit într-un an și jumătate, este cel mai modern aquapark din vestul României. El acoperă toate necesitățile pentru o zonă de recreere de calitate pentru orădeni și turiști și pune Oradea pe harta turismului balnear și de recreație în Estul Europei".

În continuare, managerul de proiect, d-na Anamaria Sava, a prezentat celor prezenți toate corpurile și facilitățile complexului. Astfel, Corpul 1 cuprinde: subsolul cu vestiarele, spațiile tehnice, depozitele frigorifice pentru alimentație publică, parter și etaj, cele 13 bazine acoperite, cele 4 aqua-tobogane interioare, spa-ul, centrul wellness, centrul de informare turistică, restaurantul, cabinetul medical, birourile administrative; Corpurile 2 și 3 sunt puncte de alimentație publică; Corpul 4 este turnul toboganelor exterioare de 18 metri înălțime, cu platformă de lansare și bazin de aterizare; Corpurile 5 și 6 sunt reprezentate de grupurile sanitare și vestiare.

La toate acestea se adugă 5 bazine exterioare (cu valuri, de sărituri, olimpic, pentru copii și pentru adulți), 1 teren multifuncțional de sport pentru baschet, fotbal și handbal, 2 terenuri de volei de plajă, 4 terenuri de sport pentru fotbal de masă și 2 mese pentru tenis de masă.

Directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională, dl. Marius Moș a precizat: "Aquaparkul cu o suprafață de 7 ha și 5000 de mp de luciu de apă aparține de azi Primăriei Oradea. Noi am făcut recepția, avem câteva mici observații cu privire la unele aspecte, care urmează să fie remediate".

De menționat că apa din toate bazinele este recirculată, tratată și filtrată corespunzător (5% se reîmprospătează cu apă potabilă), iar masajul acvatic este prezent la 4 bazine (3 interioare + 1 exterior). Corpul 1 al Aquaparkului este a treia construcție din România al cărei acoperiș este realizat dintr-o membrană folie triplu strat și pernă de aer comprimat.

În ceea pe privește suprafața de teren de 1,63 ha care dă înspre Crișul Repede, aceasta a fost concesionată de către Primăria Oradea de la Apele Române și amenajată corespunzător prin însămânțare cu iarbă și montarea de bănci de odihnă.

În încheierea conferinței, Marcel Boloș, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, fost director al Direcției de Proiecte din Primăria Oradea și fost director al Agenției de Dezvoltare Nord-Vest a spus: "Pentru mine, azi, la închiderea acestui proiect, este o zi istorică pentru că apare o nouă șansă pe care o are turismul geotermal în Oradea. De felul în care va fi exploatat acest obiectiv, vor depinde și alte investiții în Oradea. Țin să îi felicit pe toți foștii mei colegi, și pe domnul primar Ilie Bolojan, a cărui implicare a fost hotărâtoare în implementarea acestui proiect".

În atașament găsiți un material cu toate detaliile proiectului.

 

 

 

 

Galeria foto - S-a finalizat Aquaparkul Nymphaea Oradea - cea mai mare investiție publică de acest gen din România

Fișiere - S-a finalizat Aquaparkul Nymphaea Oradea - cea mai mare investiție publică de acest gen din România

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator