Trimite unui prieten

S-a redeschis Centrul de Zi pentru Copii Oradea

Marti , 30 Iunie 2020, 11:13

Exportă PDF - S-a redeschis Centrul de Zi pentru Copii Oradea Tipărește pagina - S-a redeschis Centrul de Zi pentru Copii Oradea Trimite unui prieten - S-a redeschis Centrul de Zi pentru Copii Oradea
S-a redeschis Centrul de Zi pentru Copii Oradea

Centrul de Îngrijire de Zi pentru Copii Oradea s-a redeschis ieri, 29 iunie, pentru  copiii care provin din familii defavorizate.

Dacă în ultimele luni, pe fondul generat de pandemia actuală, centrul a oferit consiliere psihologică pentru orice părinte sau copil afectat emoțional de situația actuală și suport pentru efectuarea activităților școlare, telefonic, a sosit și momentul mult așteptat, cel al revederii cu colegii și educatorii.

"Chiar dacă în perioada pandemiei centrul nu a fost deschis, colegii noștri educatori i-au sprijinit pe copiii care au susținut Evaluarea Națională prin pregătirea acestora la română și matematică iar psihologul centrului s-a preocupat zilnic de starea lor emoțională. Îi felicit pe copii pentru rezultatele obținute iar colegilor mei le mulțumesc pentru implicarea în obținerea acestora", a declarat directorul DAS Oradea, Arina Moș.

Astfel, pe perioada vacanței de vară, copiii au prilejul să se bucure de activitățile organizate de Centrul de Îngrijire de Zi Oradea special pentru ei, activități care se vor desfășura în mare parte în aer liber, în curtea instituției, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică. 

Totodată,  interiorul instituției a fost amenajat pentru a putea respecta măsurile impuse de legislația în vigoare și pentru a le oferi copiilor spațiul necesar maximizării distanței în contextul activităților desfășurate la grupă.

Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.
Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model familial de îngrijire a copilului.

În  pofida măsurilor restrictive de distanțare și purtare a măștii de protecție, în prima zi copiii s-au bucurat de soare, de o carte bună din lectura obligatorie de vacanță și nu în ultimul rând de joacă. 

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2