Trimite unui prieten

Se lărgeşte trotuarul de pe Republicii, între străzile Dunărea și Brașovului

Luni , 19 Iunie 2017, 15:15

Exportă PDF - Se lărgeşte trotuarul de pe Republicii, între străzile Dunărea și Brașovului Tipărește pagina - Se lărgeşte trotuarul de pe Republicii, între străzile Dunărea și Brașovului Trimite unui prieten - Se lărgeşte trotuarul de pe Republicii, între străzile Dunărea și Brașovului
Se lărgeşte trotuarul de pe Republicii, între străzile Dunărea și Brașovului

Pentru a se asigura o continuitate între cele două zone pietonale, respectiv piațeta de la Magazinul Crișul și Republicii pietonal precum și pentru îmbunătățirea aspectului zonei, Primăria Oradea amenajează trotuarul din strada Republicii prin lărgirea cu aproximativ 2,5 m, urmând ca acesta să fie pavat cu porfir și granit auriu, în mod asemănător cu piațeta de la Magazinul Crișul, amenajându-se totodată și trotuarele de la intersecțiile cu străzile adiacente, respectiv Brașovului și Dunărea. Primăria Oradea dorește reamenajarea acestuia, deoarece pe tronsonul respectiv se produce aglomerație la orele de vârf, iar vara, odată cu deschiderea teraselor, lățimea trotuarului s-a dovedit a fi insuficientă.

Lucrările sunt executate pe baza contractului de lucrări privind „Elaborare proiect tehnic, detalii de execuție, documentație pentru obținerea autorizației de construire, asistența tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru „Amenajare trotuar strada Republicii tronson între strada Dunărea și Brașovului din municipiul Oradea" între Municipiul Oradea și asocierea: SC Gavella Com SRL, Porfido Ed Arte Consortio Stabile, SC Edildrum Construct SRL și SC Ritmoteh SRL.

Valoarea contractului este de 2.295.095,33 lei fără TVA, iar predarea amplasamentului s-a realizat în data de 14.03.2017.

În cadrul investiției sunt prevăzute și lucrări de canalizare pluvială pentru asigurarea scurgerii apelor de pe suprafața trotuarului, respectiv rigolă din porfir la nivelul bordurii actuale și guri de scurgere în trotuar și carosabil, precum și realizarea iluminatului public cu stâlpi ornamentali personalizați identici cu cei din piațeta de la Magazinul Crișul și de pe strada Dunărea.

Suprafața totală ocupată va fi de 2.168,91 mp,  iar suprafața cu pavaj va fi 2.064,02 mp, din care rigola este de 72,22 mp. Suprafața spațiilor verzi și zonele cu pomi va fi 123,41 mp, urmând ca pentru asigurarea iluminatului public în zonă să se monteze 6 stâlpi de iluminat cu rețeaua aferentă.

Până în momentul de față pe tronsonul I str. Brașovului - str. Dunărea au fost realizate următoarele lucrări:

o   Iluminat public: realizat în proporție de aproximativ 80%, mai puțin montarea stâlpilor de iluminat

o   Canalizare pluvială: guri de scurgere, racorduri necesare la canalizarea pluvială , realizată aproximativ 80%;

o   Structură rutieră trotuar: strat balast, dală beton, borduri realizate aproximativ 80%, iar pavajele 50%.

În ceea ce privește tronsonul II, str. Dunărea - str. Republicii (pietonal)  s-a realizat structura rutieră trotuar: terasamente  în proporție de 75 %, strat balast  35%, dală beton -35%, rigole, borduri 30%.

Execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Amenajare trotuar strada Republicii tronson între strada Dunărea și Brașovului din municipiul Oradea" este preconizată să fie finalizată până la sfârșitul lunii iulie, corelat cu lucrările executate la rețeaua de termoficare pe str. Dunărea, respectiv str. Republicii, care afectează parțial finalizarea trotuarului.

 

 

Galeria foto - Se lărgeşte trotuarul de pe Republicii, între străzile Dunărea și Brașovului

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert