Trimite unui prieten

Se montează grinzile pe cele trei deschideri ale pasajului Universităţii

Joi , 12 Noiembrie 2020, 13:05

Exportă PDF - Se montează grinzile pe cele trei deschideri ale pasajului Universităţii Tipărește pagina - Se montează grinzile pe cele trei deschideri ale pasajului Universităţii Trimite unui prieten - Se montează grinzile pe cele trei deschideri ale pasajului Universităţii
Se montează grinzile pe cele trei deschideri ale pasajului Universităţii

În aceste zile se montează grinzile la pasajul suprateran de pe şoseaua de centură a Oradiei, la intersecţia cu strada Universității. În cursul zilei de ieri, 11 septembrie, au fost montate toate cele 15 grinzi aferente deschiderii dinspre Cluj a pasajului, astăzi se montează alte 15 grinzi la deschiderea dinspre Borș, urmând ca până la data de 16 noiembrie să fie montate și ultimele 15 grinzi din partea de mijloc a pasajului.

Având în vedere faptul că operaţiunea de montare a grinzilor necesită mare atenție, constructorul a solicitat Comisiei de circulație din cadrul Primăriei Oradea restricții de circulație în zonă.

„Știm că circulația pe centură este în acest moment serios afectată, dar ne dorim prin construcția acestui pasaj fluidizarea traficului, cât și eliminarea unei zone cu potențial serios de accidente. Noi și echipa de construcție vă mulțumim pentru răbdare și susținere", a menționat primarul Florin Birta.

După montarea celor 45 de grinzi, constructorul va trece la armarea structurii, turnarea stratului de beton şi asfaltarea pasajului. 

„Conform contractului, termenul de finalizare a acestui pasaj este aprilie 2021, dar, dacă vremea va fi favorabilă, estimăm împreună cu constructorul că spre final de an se va putea circula deja pe pasaj. În acest moment, conform graficelor, lucrările sunt finalizate în procent de aproximativ 60%", a declarat primarul Florin Birta.

Lucrările sunt executate de către firma SC Porr Construct SRL și au demarat în octombrie 2019, iar valoarea contractului de lucrări este de 30.103.485,75 lei (fără TVA).

 

 

Galeria foto - Se montează grinzile pe cele trei deschideri ale pasajului Universităţii

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421