Trimite unui prieten

SESIUNE DE COORDONARE LA DASO CU MEDICII DIN CABINETELE MEDICALE ȘCOLARE

Luni , 27 Septembrie 2021, 14:42

Exportă PDF - SESIUNE DE COORDONARE LA DASO CU MEDICII DIN CABINETELE MEDICALE ȘCOLARE Tipărește pagina - SESIUNE DE COORDONARE LA DASO CU MEDICII DIN CABINETELE MEDICALE ȘCOLARE Trimite unui prieten - SESIUNE DE COORDONARE LA DASO CU MEDICII DIN CABINETELE MEDICALE ȘCOLARE
SESIUNE DE COORDONARE LA DASO CU MEDICII DIN CABINETELE MEDICALE ȘCOLARE

La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea a avut loc o întâlnire cu medicii din cabinetele medicale școlare în vederea dezbaterii noilor reglementări legislative, respectiv Ordinul ministrului Sănătății și al ministrului Educației nr. 438/4.629/2021, privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos. La întâlnire au participat directorul DAS Oradea, d-na Anca Grama, directorul adjunct, d-na Adina Ciucioiu și medicii din cabinetele medicale școlare.

În deschiderea ședinței de lucru, directorul DAS Oradea, d-na Anca Grama, a precizat: „Am organizat această întâlnire împreună cu dumneavoastră, dragi colegi, pentru a dezbate împreună noile reglementări legislative, pentru a le pune în practică și pentru a discuta despre orice problemă întâmpinată. Traversăm o perioadă dificilă în contextul creșterii numărului de cazuri Covid inclusiv în școli, de aceea trebuie să ne ajutăm și să ne susținem reciproc. Rolul dumneavoastră ca și medici școlari este unul foarte important, inclusiv în ceea ce privește testarea elevilor, de aceea vă rog să colaborați cât mai bine cu directorii unităților de învățământ, pentru a asigura buna funcționare."

În cadrul ședinței s-au dezbătut modificările prevăzute de legislația nou apărută în domeniu. Principalele schimbări au vizat atribuțiile suplimentare pentru medicii și asistentele medicale școlare, baremul de dotare al cabinetelor medicale și al medicației necesare pentru fiecare unitate de învățământ, rearondarea unităților pentru fiecare medic și asistentă, realizarea raportului de activitate și au fost făcute propuneri privind alegerea medicului coordonator școlar și a asistentei coordonatoare, medic școlar coordonator fiind aleasă d-na doctor Laura Popa.

Medicina școlară reprezintă serviciul primar prin care se asigură sănătatea colectivităților de copii și tineri, iar buna sa funcționare demonstrează preocuparea pe care o are administrația locală pentru sănătatea generațiilor orădene actuale și viitoare. Cu atât mai mult, având în vedere situația pandemică în care ne aflăm, este necesară o atenție și o grijă sporită pentru a asigura respectarea cu exactitate a normelor sanitare impuse de legislație, sănătatea fiind primordială.

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator