Trimite unui prieten

Siguranța pacientului, o prioritate pentru autoritățile locale și sistemul medical orădean

Vineri , 17 Septembrie 2021, 15:55

Exportă PDF - Siguranța pacientului, o prioritate pentru autoritățile locale și sistemul medical orădean Tipărește pagina - Siguranța pacientului, o prioritate pentru autoritățile locale și sistemul medical orădean Trimite unui prieten - Siguranța pacientului, o prioritate pentru autoritățile locale și sistemul medical orădean
Siguranța pacientului, o prioritate pentru autoritățile locale și sistemul medical orădean

Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" și Maternitatea din Oradea marchează Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, ocazie cu care, în această seară, cele două clădiri vor fi iluminate în intervalul 20.00-22.00 cu lumină portocalie. Tema stabilită de către OMS pentru 2021 este „Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou-născuți!".

Organizația Mondială a Sănătății a decis în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale ca, începând din 2019, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

„Pacienții vin și trebuie să fie încrezători că sunt pe mâini bune. Această zi aduce în atenția întregii comunități că siguranța trebuie să fie prioritară în toate spitalele din România. În spitalele orădene putem demonstra prin fapte, prin alocări bugetare, rezultatele noastre. Autoritățile locale, prin Primăria Oradea, au acordat o atenție sporită sănătății pacienților. În primele trei valuri de luptă anti-COVID, spitalele orădene nu au transferat niciun pacient în alt județ, în schimb am primit pacienți din alte județe. Același lucru s-a întâmplat, deja, în valul 4. Avem asigurate toate facilitățile pentru pacienții noștri în continuare", a declarat Laurențiu Chiană, managerul Spitalului Municipal din Oradea.

Desfășurată sub sloganul „Să cunoaștem, să prevenim, să protejăm - pentru siguranța îngrijirii sănătății mamei și nou-născutului!", campania derulată în acest an de către OMS în România are ca scop informarea femeilor despre siguranța îngrijirilor mamei și nou-născutului și promovarea de intervenții preventive destinate reducerii riscurilor evitabile asociate sarcinii și îngrijirii nou-născutului.

„Avem datoria să asigurăm condiții pacienților. Astfel, din 2012 desfășurăm cursuri în cadrul Școlii Mamei la Maternitatea din Oradea. Tot aici s-au realizat investiții și dotări, iar personalul a participat la cursuri de pregătire profesională. Maternitatea are cel mai ridicat nivel de competență pentru asistența mamei și copilului (III), asigurând servicii medicale de specialitate. Unitatea medicală este certificată „Spital prieten al copilului" de către OMS și UNICEF din 2009", a precizat dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului de Urgență Oradea.

Și la Spitalul Municipal se pune un accent deosebit pe siguranța pacientului, iar sistemele implementate în ultima perioadă vin atât în sprijinul bolnavilor cât și al cadrelor medicale.

„La Spitalul Municipal am amenajat două camere pentru pacienții care necesită investigații CT sau RMN cu substanță de contrast, astfel încât dacă apare o problemă în timpul investigației un medic să poată interveni în cel mai scurt timp. Avem sisteme de supraveghere și, tot pentru siguranța pacientului, am stabilit un cod de culori pentru personalul medical. Pe lângă acesta, am inițiat un sistem de brățări care se pun la mâna bolnavului pentru a fi identificat mai ușor. Totodată, prin acest sistem cadrele medicale monitorizează mult mai ușor pacientul și riscurile ce pot interveni", a completat managerul Spitalului Municipal din Oradea.

Cu atât mai mult în condiții de pandemie, siguranța pacientului este prioritară pentru sistemul medical orădean, iar autoritățile locale împreună cu specialiștii din domeniul sanitar depun eforturi susținute pentru a răspunde tuturor cerințelor.  

 

Galeria foto - Siguranța pacientului, o prioritate pentru autoritățile locale și sistemul medical orădean

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator